iPad mini 4 met apps

Reacties voor: Er komt een einde aan de Apple SIM

Geen paniek: de eSIM in de iPhone, iPad en Apple Watch blijft gewoon bestaan. Maar het speciale plastic simkaartje van Apple, als voorloper van de eSIM, gaat verdwijnen. Apple stopt er na acht jaar mee.
Lees het complete artikel → Er komt een einde aan de Apple SIM
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Momenteel heb ik een KPN data only abo van 1 GB voor mijn iPad (kostenloos via XS4ALL). Dit is eigenlijk te weinig en data delen met de mobiel is geen optie. Ergens heb ik ooit gelezen dat je op een iPad vanuit de wet geen 06 nummer mag gebruiken, alleen een speciaal data only device nummer (die ook door de slimme meters gebruikt worden).

    Wat is jullie ervaring hiermee? Jullie stellen dat je eventueel een 06 nummer erbij moet nemen. Maar mag dat wel….?

  2. Origineel geplaatst door Panzer_V
    Momenteel heb ik een KPN data only abo van 1 GB voor mijn iPad (kostenloos via XS4ALL). Dit is eigenlijk te weinig en data delen met de mobiel is geen optie. Ergens heb ik ooit gelezen dat je op een iPad vanuit de wet geen 06 nummer mag gebruiken, alleen een speciaal data only device nummer (die ook door de slimme meters gebruikt worden).

    Wat is jullie ervaring hiermee? Jullie stellen dat je eventueel een 06 nummer erbij moet nemen. Maar mag dat wel….?

    Ik heb van kpn ook een ander nummer dan een 06 nummer. Dus dat kan gewoon. En dat is een fysiek kaartje. Geen esim. Dus kan prima nog

  3. Ik heb het 1 GB data abonnement van KPN voor maar €5 per maand (€5 korting omdat ik ook glasvezel van KPN heb) en kan tot 50GB per maand delen vanaf mijn Unlimited abonnement.

    Ik heb ingesteld dat ik elke maand automatisch MB’s deel zodat m’n iPad elke maand 10 GB heeft. Maar het zou eigenlijk nog fijner zijn als ik 1 Unlimited bundel had voor m’n iPhone en iPad.

  4. Je kan ook gewoon een duo simkaart gebruiken. Dat is veel goedkoper en je kan gewoon van je databundel gebruikmaken. Handig als je lekker wil netflixen tijdens een lange treinrit, je zet je iPhone op vliegtuigstand, mobiel netwerk op je iPad aanzetten, AirPods in, blikje bier erbij, heerlijk, werkt perfect en lekker snel op 5G (bij het juiste abonnement en model iPad). Het enige nadeel is dat je telefonisch niet bereikbaar bent omdat je telefoon op vliegtuigstand moet (er kan namelijk maar 1 van de 2 simkaarten actief zijn), maar je spaart zo wel de accu van je telefoon en je word niet gestoord als je een film/serie aan het kijken bent. Sommige providers (Vodafone) vragen een eenmalige bedrag van rond de 30 euro voor een duo simkaart, maar bij andere providers is het gratis volgens mij.

  5. @Ric: Dan kun je beter gewoon je iPhone als hotspot voor je iPad gebruiken. Zo blijf je telefonisch bereikbaar, enige jammere is dat je dan geen volledig gebruik kan maken van 4G/5G snelheden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.