Reacties voor: Eerste foto’s mogelijke iPhone 6-voorkant gelekt (update)

Op een foto is de mogelijke voorkant van de iPhone 6 te zien. De afbeelding lekte op Sina Weibo en toont een scherm groter dan 4,7-inch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. Ik hoop van niet, de huidige trend van phablets in je broekzak te moeten steken vind ik maar niets … Iphone 5 formaat is perfect!

  2. @MrBramme: Mee eens, heel misschien dat de randen wat dunner mogen bij de 5s zodat je iets meer scherm hebt maar het formaat hetzelfde blijft

  3. Als dit hem wordt, dan pas ik. Verschrikkelijk zo een grote telefoon!

  4. Hoop ook dat het formaat van de iPhone zelf niet veel groter wordt. Ik wil de iPhone nog wel graag met één hand kunnen bedienen.

  5. Yes! Eindelijk een grotere iPhone. Vind mijn 4s echt te klein tegenwoordig. Als deze grotere iPhone er echt komt, haal ik hem gelijk op.

  6. Altijd leuk de geruchtencarrousel…

    Helaas geven de meeste geruchten blijk van een grotere iPhone. Ik wil helemaal geen grotere iPhone. Al die semitablets die sommige mensen met zich meedragen, dat is toch niet prettig?

    Handig om even iets op te zoeken op je telefoon of een youtube filmpje te kijken. Als ik echt wil internetten of een film wil kijken dan pak ik m’n iPad wel.

  7. Top formaat!!!! Zo wil ik em wel!!!

  8. Ik ben benieuwd welke nieuwe functies er zullen komen bij de nieuwe iPhone.

    De schermgrootte is waar veel over wordt geschreven, maar volgens mij onderscheidt Apple zich vaak door echt unieke punten. Er zullen vast andere dingen zijn, waardoor je gaat denken: wauw, dat is zo cool! Die moet ik hebben.

  9. 5,5……dat word wel erg lomp voor een scherm,
    4,7 is wel redelijk. 5inch blijft het beste vind ik.

  10. Ik zie een wat grotere iPhone graag komen. Heb nu een 5S en als ik die naast mijn oude 4S houd denk ik al wat een vooruitgang. Voor mijn gevoel blijven veel mensen vooral roepen dat ze niet graag een grotere iPhone willen, omdat ome Steve daar ooit iets over heeft geroepen. Tot op zekere hoogte is het fijn als je alles met 1 duim kan bedienen, maar de mogelijkheden en het gebruik van de smartphones is zodanig aan het veranderen dat de behoefte aan grotere schermen groter wordt. Vergeet niet dat het voor steeds meer mensen bijna het enige apparaat is waarmee ze online zijn en veel zaken afhandelen. De hele dag op 4 of 4,5 inch wordt dan wel vermoeiend.

  11. Origineel geplaatst door bas
    Top formaat!!!! Zo wil ik em wel!!!

    Haha, ja hoor, zeker icm met zo’n fraaie cargo-broek met ENORME zakken zodat ie nog een beetje ‘mobiel’ blijft.

    Laat het ajb niet zo zijn dat we straks alleen nog maar van die foeilelijke en extreem onhandige joekels te kiezen hebben…. Formaat 5/5s is perfect; beetje winst halen met randen wegwerken en dan is ie helemaal super!

    Mocht t zo zijn dat dit enorme formaat het gaat worden, zal ik blijven hangen bij de 5s……

  12. Mooi die mogelijk nieuwe iPhone qua formaat. Toch (als Apple fan) blijf ik de iPhone 4S de mooiste iPhone vinden die Apple ooit heeft gemaakt qua uiterlijk en formaat. Ik koop ieder jaar de nieuwste iPhone, maar de 4S heeft wat mij betreft nog altijd de beste looks. Ik vind het jammer dat Apple ooit de achterkant van de iPhone is gaan wijzigen. De mooie glazen achterkant van de 4S zullen we jammergenoeg nooit meer terug zien. De 4S vind ik ook mooier dan de iPhone 4 omdat de iPhone 4 niet die 2 inkepingen heeft aan de bovenkant.

  13. Fijn formaat, ik hoopte al dat hij iets groter zou worden. Ik hoop dat het ook echt zo is natuurlijk. Ik heb persoonlijk geen problemen met een grotere telefoon, als een echte vrouw ligt mijn telefoon altijd in mijn tas en nooit in mijn zak. Verder hoop ik op wat spannende functies, waarin samsung naar mijn mening voorloopt. Ik vind dat Apple weinig vooruitgang boekt, ik bedoel, de overgang van 3GS naar 4 was echt mega. Ik zou het een echte GO vinden als de telefoon ook waterdicht zou worden. Verder vind ik het meten van je hartslag ook wel een leuke extra die samsung er nu op heeft.

  14. De meeste mensen hier die zeggen een 4.7 inch is te groot die wete nie wat ze zeggen en hebben nog nooit eens 1 week of langer met een groter toestel gewerkt. Ik heb een 5,5 nu en ik zou niet groter gaan maar ook niet kleiner, mijn handen zijn de middelmmaat, niet klein maar ook niet groot.
    Een 4,7 is niet zoveel groter ze als een 4 inch :). Je kan die nog perfect met 1 hand bedienen.
    Ik gebruik toch meestal 2 handen dan maakt een 5,5 ook geen verschil uit om te gebruiken, integendeel, een groter scherm heeft meer voordelen: beter voor de ogen, beter leesbaar, beter om filmpjes te bekijken of zelfs tv, beter om te surfen, beter om te gamen ook.
    En mijn 5,5 past nog goed in mijn jeansbroek.

  15. Dit is dus fake. Want ze hebben voortaan de proximity iPhone sensor links van de telefoon oor speaker geplaatst en de front camera boven de telefoon oor speaker in het midden. Hier op deze afbeelding is dit nog andersom. Het lijkt mij vreemd dat ze dit nu weer andersom gaan plaatsen. 😉

  16. “Deze maten zijn op basis van bevindingen van iPhon.fr”
    De maten van een iPhone 5s en een nexus 5? Die zijn overal te vinden! Het gaat om een nieuwe foto van een iPhone 6 maar een 5s en een nexus worden vergeleken??
    Geef dan ook nuttige info, bijv afmetingen van het scherm van een iphone 6!

  17. Voor mij hoeft de iphone niet groter
    Misschien voor andere wel maar dat is ieder z’n eigen keuze .
    En gelukkig voor die mensen zijn er genoeg andere toestellen met grotere schermen

  18. Ik heb elke dag de hoop dat Apple niet een telefoon gaat maken die groter is dan 4,5 inch.
    Maar elke dag wordt de kans groter dat er een 4,7 inch telefoon komt en daarbij dus ook een 5,5 inch telefoon.
    En daar door begin ik wel steeds meer Steve Jobs te missen.

    Het begon met de 5C, toen die geruchten er waren wist ik zeker dat het nep was want het was gewoon een domme keuze, wat bleek..het was echt zo en het is ook nog een flop geworden.

  19. @Michel: Misschien brengen ze meerdere formaten uit… iPhone 6, iPhone 6L of iPhone 6XL

  20. Laat maar komen. Groter scherm is beter !

  21. En weer het zelfde uiterlijk, iets groter mag wel, maar niet weer het zelfde design. Heb het gevoel dat ik sinds de Iphone 4 geen nieuwe iphone in handen heb gehad.

  22. Niemand opgevallen op de foto ? Hele lege fabriek maar wel een hele pallet vol iphone schermen ? Akward..
    En daarbij nog dit is geen saffier schem. 🙂

  23. En is het nou gewoon glas of saffier glas?

  24. Knap staaltje strategische marketing. Laat één van de Apple meisjes een “spy-shot” maken zodat ze een globale test-panel kunnen vormen door dit soort foto’s te laten lekken. In de Skunk afdeling worden in de komende dagen stuurgroepen gevormd.

  25. Als dat echt de voorkant is van de volgende iPhone dan hoef ik m niet!
    Ik zie overal op straat mensen lopen met die groot uitgevallen Samsungs en ik vind ze afschuwelijk en bovendien veel te onhandig om mee te nemen!
    Ik vind het formaat van m’n iPhone 5 ideaal om mee te nemen en om op te typen en als ik echt wil surfen of met foto & video bezig wil dan pak ik m’n iPad wel!
    Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Apple fans straks niet meer kunnen kiezen voor een toestel met een fijn handzaam formaat, dat er alleen hele grote en een nóg groteren iPhone gaat komen.

  26. Ik heb zelf een iPhone 5, zelf heb ik redelijk grote handen maar kan nu al amper bij de meeste “terug knoppen” (bediening met 1 hand). Voor mij hoeft de iPhone niet grote..

  27. Dit kan toch nooit een iphone 6 zijn. Dat scherm is net een spiegel man. Als ze dat gaan doen dan hoef ik hem niet hoor. V
    oor mij hoeft een telefoon ook niet zo groot te zijn. Liefst 4,5 of eventueel 4,7 inch maar groter hoef ik echt niet.
    Jaren geleden werd je uitgelachen me zo’n koelkast aan je oor en nu is het ineens hip.
    Als ik uitgebreid wil internetten of spellen spelen dan pak ik mijn iPad er wel bij.

  28. @vroem: Haha LOL

  29. Wie zegt dat Apple het 5 formaat niet meer uitbrengt straks.

    Wat een druktemakers hier zeg!

    Straks heb je gewoon 4, 4,7 en 5.5 inch waar je uit kiezen kan. Perfect toch?

    Stelletje..

  30. Origineel geplaatst door Tim
    Ik ben benieuwd welke nieuwe functies er zullen komen bij de nieuwe iPhone.De schermgrootte is waar veel over wordt geschreven, maar volgens mij onderscheidt Apple zich vaak door echt unieke punten. Er zullen vast andere dingen zijn, waardoor je gaat denken: wauw, dat is zo cool! Die moet ik hebben.

    Heet je Cook van je achternaam? Wat een treurige tekst.

  31. Ik ben het eens met de mensen voor wie de Iphone 6 helemaal niet zo veel groter hoeft te worden. 4.7 inch kan nog, mits de randen rondom smaller worden. Anders wordt het een te grote iPhone en hoe groter hoe kwetsbaarder.

  32. @Remy89: Ik weet niet wat jij ziet maar ze zitten op precies dezelfde plek als bij de 5s.

  33. Zie het al weer de zelfde desgin

  34. Daar gaan we weer… Als ik de reacties zo lees wil niemand een grotere iPhone. Maar geloof mij, de verkopen van de iPhone 6 zal de verkoopcijfers weer overtreffen! Dus we roepen allemaal wel, maar uiteindelijk kopen we toch!

  35. Ik koop alleen een nieuwe als ie niet groter is dan 4,7″. Bij 5.5 haak ik af en koop ik in oktober wel een 5s….

  36. @gertje: Nee hoor. De proximity sensor is kleiner dan de front camera. En dat is hier heel goed te zien.

  37. @Michel: De 5c een flop? Praat niet klakkeloos iedereen na. Heb je wel eens de verkoop cijfers van de meest populaire telefoons bekeken ? Bijna alle andere telefoon producenten zouden er heel wat voor over hebben als ook maar 1 van hun modellen deze cijfers zouden scoren.

  38. Ik zou het een hele vervelende beslissing vinden als Apple de tablet tour op gaat qua formaat telefoons. Het huidig formaat is zo prettig op zoveel vlakken, waarom zou je je achterban dit willen aandoen?

    Ik ben benieuwd naar een poll met de vraag wat mensen van de nieuwe formaten vinden? Zou me niks verbazen als de achterban zijn rug naar het nieuwe formaat keert gezien de reacties hier, en op diverse andere nieuwswebsites.

  39. Wat ik wil is de SuperPhone:
    • Hij moet werken op de nieuwe 8G snelheid; nu moet ik soms wel 3(!) seconden wachten voordat een bericht of pagina is geladen. Ik wil dat dat binnen 0,15 seconden binnen is. Ook via WiFi. Dat moet overal zijn. Thuis, op weg, in de trein en vakantie midden in de Himalaya en oh ja, wanneer ik diepzeeduik.
    • Hij moet in mijn borstzak passen, dus niet groter dan zo’n 10 bij 5 centimeter. Als ik thuis ben moet ik hem kunnen uitrollen tot zeker een meter breed, want ik wil er TV op kijken.
    • Ik wil dat de batterij makkelijk een maand of meer haalt.
    • Ik moet hem ook kunnen oprollen ter grootte van een kauwgummi balletje; “voor het geval dat ik geheim agent ben.”
    • Als ik hem gebruik moet hij weten wat de houding van mijn hoofd is, zodat als ik in bed lig het scherm zich aanpast aan de stand van mijn hoofd en niet andersom.
    • Ook al heb ik vette vingers, het scherm wil nooit meer poetsen.
    • Al smijt ik ermee. Hij mag nooit stuk gaan of krassen oplopen.
    • Als ik langer dan 2 seconden naar een url kijk moet hij naar die site gaan.
    • Hij moet het gesprek met mijn buurman volgen en wanneer ik met hem praat over de Nazcalijnen moet hij meteen wat informatie en foto’s opzoeken, zodat we weten waar we het over hebben.
    • Als een stuk tekst te lang is, (zoals dit stukje want ik heb een pleurishekel aan lezen) moet hij het omzetten in makkelijke plaatjes.
    • Als ik honger krijg moet hij weten dat nu zin heb aan spaghetti carbonara en meteen het recept tevoorschijn toveren met een paar varianten die ik nog niet ken.
    • Als ik in de Noordzee duik moet hij meteen de namen van alle vissen en gesteente laten zien. Uiteraard is hij waterdicht.
    • Als ik foto’s maak moet de snelste auto superscherp worden afgebeeld. Over kleur en contrast wil ik mij geen zorgen maken.
    • Hij moet mijn smaak weten. Kleding, kunst, eten, TV-programma’s als ik daaraan denk en meteen afspelen.
    • Als ik aan iemand denk moet hij meteen contact maken.
    • Al mijn gegevens worden nergens opgeslagen of gebruikt.
    • Dan heb ik graag dat hij me wekt op de tijd dat ik écht ben uitgeslapen en naar mijn werk kan.
    • Hij moet gewoon weten wat mijn favoriete TV programma’s zijn en dan mijn TV aanzetten / overschakelen.
    • Als ik eitjes kook moet hij weten waaraan ik zin heb. Hard- of zachtgekookt.
    • Hij moet me vertellen wie de mensen zijn die ik TV zie waarvan ik de naam nog niet ken.
    • Hij moet weten hoe ook al weer de naam van alle kinderen en kleinkinderen zijn, als ik op een verjaardag kom.
    • En… als ‘t effen kan: ‘s-avonds het glas voor me inschenken.

    Maar ja… voorlopig zal ik ‘t moeten doen met mijn iPhone 4 van 2011. Best goed hoor, maar ik wacht op beter.

    De groetjes aan iedereen die ook zo hebberig wordt bij telkens een nieuwe iPhone.

    Norbert

    PS. Dit stukje is grappig bedoeld, maar met een serieuze achtergrond.
    Zeikerds mogen ook reageren. (Want afkraken is veel makkelijker dan opbouwende kritiek.)

  40. Origineel geplaatst door René
    Daar gaan we weer… Als ik de reacties zo lees wil niemand een grotere iPhone. Maar geloof mij, de verkopen van de iPhone 6 zal de verkoopcijfers weer overtreffen! Dus we roepen allemaal wel, maar uiteindelijk kopen we toch!

    Inderdaad, dan verdwijnt deze discussie weer naar de achtergrond. Eind van het jaar staan diegene die het hardste roepen weer vooraan bij de Apple Store!

  41. Van mij hoeft het niet eens grooter, heb nu een 5s en de formaat is zo perfect

  42. Origineel geplaatst door SoepGroente
    Ik zou het een hele vervelende beslissing vinden als Apple de tablet tour op gaat qua formaat telefoons. Het huidig formaat is zo prettig op zoveel vlakken, waarom zou je je achterban dit willen aandoen?Ik ben benieuwd naar een poll met de vraag wat mensen van de nieuwe formaten vinden? Zou me niks verbazen als de achterban zijn rug naar het nieuwe formaat keert gezien de reacties hier, en op diverse andere nieuwswebsites.

    Dat zou kunnen, maar wat ga je dan kopen? Alle high-end toestellen van andere merken zijn ook allemaal Phablet formaten.

  43. @Dikkie B: jouw comment is goud waard.
    Misschien toch maar iemand zoeken die Frans kan want jullie vertalen helemaal verkeerd.

  44. @Teebee: Alles is tijdelijk jongens. Ook grote telefoons.

  45. Oh wow hopelijk is dit niet de definitieve uiterlijk, hij is gewoon uitgerekt!

    Veel te grote bezels, Apple kan dat veel beter hoor en anders heb je een gigantische telefoon vergeleken met hoe groot andere zijn met die schermmaat.

    Trouwens volgens geruchten wil Apple voortaan 100 euro meer voor de 4,7″ en 200 euro meer voor de 5,5″ vragen vanwege de grotere scherm, en dat voor 16gb.

    Nou lekker iPhone is al erg duur dus wordt hij nog duurder.

  46. Werd het glas niet in de VS gemaakt?

  47. Size doesn’t matter!
    Maar wel wat je ermee kan doen.

    Geen nieuwe Iphone voor mij, alleen als er o.a.een betere camera op zit.

  48. Ik ga even zeuren over het gezeur van iedereen hier. Als je geen grotere telefoon wilt hebben, neem hem dan ook niet. Is er iemand die jou verplicht om het wel te doen? Zoals eerder al gezegd kom uit die S. Jobs periode en ga leven of zo. Er is nu eenmaal meer vraag naar grotere telefoons. Deal with it. Ik wil zelf ool groter 🙂 Maar omdat de abo prijzen belachelijk duur zijn tegenwoordig ga ik mooi overstappen naar sim only en koop ik de P6. Lekker goedkoop.

  49. @rkltnk83: Waarom is een groter scherm beter ?

  50. @RTF: Niemand is verplicht om een grotere iPhone te kopen. Ik snap het niet waarom zoveel mensen tegen grotere schermen zijn! Als je kleine scherm mooier vind blijf maar bij de huidige en koop geen nieuwe. Zo simpel is dat…

  51. Apple mag best een groter scherm uitbrengen maar ik hoop dat ze dan 2 telefoons of 3 uitbrengen met verschillende maten schermen alleen wel de zelfde specificaties. Wil gewoon de beste telefoon van apple maar het liefst in het huidige formaat. Maar wil je meer prestaties uit je iPhone moet hij toch groter ben ik bang.

    Zijn er al mensen die op buitenlandse sites hebben gezocht naar polls over wat mensen als grote van het iPhone scherm willen.
    Wil het graag zelf uit zoeken maar ben al slecht in Nederlands dus laat staan een andere taal xp

  52. Pffff weer hetzelfde uiterlijk dat we al kennen sinds de iPhone 4… Saai!

  53. Origineel geplaatst door Norbert
    Hij moet het gesprek met mijn buurman volgen en wanneer ik met hem praat over de Nazcalijnen moet hij meteen wat informatie en foto’s opzoeken, zodat we weten waar we het over hebben.

    Aangezien de subatomaire deeltjes in de nieuwe iPhone 6Q verstrengeld (entangled) zijn met de subatomaire deeltjes in jouw hersenen zal de iPhone 6Q instantaan, dus sneller dan c, een bericht sturen naar Erich von Däniken als jij aan de Nazcalijnen denkt. 🙂

  54. Kan mijn ABb volgende week verlengen.. Nu een 5.. Moet ik gaan voor de 5s of wachten op de 6??

  55. @Fred:
    Ja, maar voor een iPhone toestel is het duidelijk een flop.
    Een verschil met de concurrentie is dat zij maar 1-2 toestellen per jaar uitbrengen en de concurrentie 100.
    Prijs was te hoog voor wat je kreeg, en als het een budget model zou worden zou het de naam Apple schaden en dat is voor lange termijn weer niet goed.
    Apple had er nooit mee moeten beginnen.
    Het grappige is dat ik zat mensen hoor zeggen:” ja dag ben je gek ik ga geen iPhone voor arme kopen met dat plastic”
    Terwijl de iPhone 5C juist een absurde hoge prijs heeft voor het product/telefoon.

    Als ik Tim Cook was had ik de iPad Mini 1-2 er ingehouden en dan er uit gegooid, en had ik 1 model van de iPhone gemaakt van 4,5 inch met een 1080P scherm. De iPad misschien opgesplitst naar een 10 en 12 inch modellen.
    en een totaal andere OS op de iPads gezet waar true multitasking etc mogelijk is. Nu is het namelijk gewoon een vergrote versie van de iOS op de iPhone, en daar baal ik elke dag van als ik op me iPad zit.

  56. @Michel: ja, en daarom staat de iPhone 5s 1e, en de iPhone 5c 2e.. En daarna de “rest”!
    Eerst goed lezen voordat je iets schrijft.

  57. Origineel geplaatst door Teebee
    @vroem: Haha LOL

    Jammer van die onnodige censuur…. Blijkbaar heeft niet iedereen even veel gevoel voor humor.
    Bovenstaande reactie was namelijk origineel voorzien van een jeans Pipo-de-clown-broek quote van @vroem
    Maargoed…. Geen LOL dus…..

  58. Jammer, had een wat “nieuwere” model verwacht. Qua ontwerp niks bijzonders dus.

    En de grootte… Wat een gedrocht!!

    Dan blijf ik voorlopig nog wel bij mijn iphone5.

  59. 5.1 inch met 16:9 beeldverhouding?

  60. Wat ik een beetje mis in de comments (en in de media in het algemeen) is de vraag:
    *iedereen* die regelmatig leest over Apple en/of Steve Jobs moet toch weten dat dit zgn “lekken” een stapje is in het extreem nauwkeurig uitgewerkte ontwikkelings- en marketingplan van nieuwe Apple-producten? Waarom gebruiken serieuze Apple blogs nog altijd woorden als “gelekt”?
    En ook: moet ik nou echt alweer een nieuwe? Alleen maar omdat ie nieuw is, en weer een paar kleine trucjes erbij heeft? Zijn we echt zulke makke schapen dat we massaal mee blijven gaan in de marketingmachine ipv ‘ouderwets’ een product niet al vervangen als het nog niet eens op de helft van z’n levensduur is?

  61. @Michel: Ik bid op mijn blote knietjes dat Apple jou gaat aannemen, met die helderziende blik van je…

  62. @Paul: hehe ja het is gewoon zielig eigenlijk. Maar vind het wel vermaak om te lezen hoe sommige echt zwaar de boel aanbidden van Apple. En als het dan in hun straatje past..

  63. @Norbert: Ik wil Norbert (whats in a name 🙂 ) graag voordragen voor beste reactie 2014 in de categorie “Ignorance Is Bliss of Dream On”.

    Ook ik zou graag het gehele wenslijstje willen hebben met het verschil dat mijn iphone een vrouwelijke versie moet zijn met Siri trekjes. Een vrouw met zoveel geduld en behulpzaamheid bestaat niet in analoge vorm en het is onmogelijk om ruzie te krijgen/maken met Siri!

  64. Zulke brede bezels anno 2014/2015 kan toch niet ?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.