Instagram Muziek verhalen

DxOMark test nu ook audio: iPhone XS verslaat iPhone 11

DxOMark kennen we van de camera-tests. Nu is het testlab ook begonnen met audio testen en daarbij blijkt de iPhone XS Max net iets beter te scoren dan de iPhone 11 Pro Max. DxOMark kijkt naar de speakers en microfoons in populaire smartphones.

In een blogposting legt DxOMark uit waarom ze nu ook met audio bezig gaan. In feite gaat het erom dat ze dezelfde reputatie willen opbouwen, maar dan op het gebied van geluidskwaliteit. Te beginnen met 5 populaire smartphones. En daarbij blijkt de pas verschenen iPhone 11 Pro Max niet het best te scoren.

DXOMARK Audio

Schermformaat en -kwaliteit waren lange tijd bepalend bij de keuze van je smartphone. Ook performance was belangrijk. Maar nu gebruikers steeds meer audio- en videocontent opnemen met hun smartphone, gaat dit ook als factor meespelen. Mensen gebruiken hun smartphone bijvoorbeeld voor het filmen van concerten. Daarnaast gebruiken ze hun smartphones intensief voor het kijken van video’s – en dat doen ze niet alleen via de oordopjes.

Er werd nog weinig onderzoek naar gedaan en DxOMark heeft nu besloten het op te pakken.

DXOMARK Audio moet op een objectieve en duidelijke manier inzicht geven in de audiokwaliteit van een smartphone, zowel voor opnames als voor afspelen. Ze gaan dit op een vaste manier testen met behulp van benchmarks, zodat de tests ook herhaalbaar zijn.

Daarbij wordt gekeken naar 5 criteria voor afspelen. Bij het maken van opnames kijkt het bedrijf ook naar hoe een smartphone omgaat met achtergrondgeluid. Daarbij worden metingen gedaan, maar DxOMark schakelt ook menselijke experts in. Dat zou de resultaten echter niet subjectief maken.

Van de geteste smartphones scoort de Huawei Mate 20 X het best, gevolgd door de iPhone XS Max. De iPhone 11 Pro Max scoort lager. De Huawei verdiende vooral punten omdat er stereo-microfoons in zitten. Op plek 4 en 5 staan de Samsung Note10+ en S10+, daarna volgen de Honor 20 Pro en de Sony Xperia X1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.