Twitter for Mac met Catalyst

Twitter brengt Mac-app terug, nu te downloaden uit Mac App Store

Gemaakt met Apple’s Catalyst
Twitter heeft met behulp van Apple's Catalyst de Mac-app teruggebracht naar de desktop. De app is gebaseerd op de tegenhanger op de iPad en heeft een automatische donkere modus.

Twitter voor Mac terug op de desktop

Twitter voor Mac is een van de eerste apps die gebruik maakt van Apple’s Catalyst-technologie. Daarmee is het mogelijk om bestaande iPad-apps om te zetten naar de Mac. Tijdens WWDC 2019 werd de app al aangekondigd en veel mensen verwachtten dat de app meteen bij het verschijnen van macOS Catalina beschikbaar zou zijn. Dat gebeurde niet, maar met een paar dagen vertraging is Twitter voor de Mac dan toch terug.


Twitter haalde de al langer bestaande Mac-app in februari 2018 offline, zonder dat er een vervanging kwam. In juni van dit jaar beloofde het bedrijf dat er er een vervanger kwam, met meer functies. Vandaag is het zover.

Twitter voor Mac terug op de desktop

De app werkt hetzelfde als normaal op de iPhone of iPad. Er zit een automatische dark mode in, die van licht naar donker wijzigt als je dit in Catalina aanpast. Wel is het nog niet helemaal optimaal. Zo past de tijdlijn zich niet aan het volledige scherm aan als je de app fullscreen gebruikt. Ongetwijfeld wordt dat nog opgelost in een toekomstige software-update. Ook missen er nog geavanceerde functies, zoals het live verversen van de feed. Wil je dat, dan zul je nog steeds gebruik moeten maken van Tweetdeck.

Bekijk ook

Twitter voor Mac komt terug met extra functies

We wisten al dat Twitter de Mac-app terug zou brengen met behulp van Apple's Project Catalyst. Nu heeft Twitter meer details vrijgegeven over de plannen. Met Catalyst kan Twitter de bestaande code van iOS gebruiken om een compleet nieuwe, maar toch vertrouwde app te maken.

Dat de iOS- en macOS-versie nu op dezelfde code zijn gebaseerd zorgt er hopelijk voor dat Twitter de app nu wat vaker gaat bijwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 oktober 2019 om 6:09
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.