Twitter for Mac met Catalyst

Twitter brengt Mac-app terug, nu te downloaden uit Mac App Store

Gemaakt met Apple’s Catalyst

Twitter heeft met behulp van Apple's Catalyst de Mac-app teruggebracht naar de desktop. De app is gebaseerd op de tegenhanger op de iPad en heeft een automatische donkere modus.

Twitter voor Mac terug op de desktop

Twitter voor Mac is een van de eerste apps die gebruik maakt van Apple’s Catalyst-technologie. Daarmee is het mogelijk om bestaande iPad-apps om te zetten naar de Mac. Tijdens WWDC 2019 werd de app al aangekondigd en veel mensen verwachtten dat de app meteen bij het verschijnen van macOS Catalina beschikbaar zou zijn. Dat gebeurde niet, maar met een paar dagen vertraging is Twitter voor de Mac dan toch terug.

Twitter haalde de al langer bestaande Mac-app in februari 2018 offline, zonder dat er een vervanging kwam. In juni van dit jaar beloofde het bedrijf dat er er een vervanger kwam, met meer functies. Vandaag is het zover.

Twitter voor Mac terug op de desktop

De app werkt hetzelfde als normaal op de iPhone of iPad. Er zit een automatische dark mode in, die van licht naar donker wijzigt als je dit in Catalina aanpast. Wel is het nog niet helemaal optimaal. Zo past de tijdlijn zich niet aan het volledige scherm aan als je de app fullscreen gebruikt. Ongetwijfeld wordt dat nog opgelost in een toekomstige software-update. Ook missen er nog geavanceerde functies, zoals het live verversen van de feed. Wil je dat, dan zul je nog steeds gebruik moeten maken van Tweetdeck.

Dat de iOS- en macOS-versie nu op dezelfde code zijn gebaseerd zorgt er hopelijk voor dat Twitter de app nu wat vaker gaat bijwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2019, 6:09
Categorie Mac & macOS
Onderwerp twitter

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.