Downgraden zonder SHSH-gegevens blijkt nog steeds niet mogelijk

In de afgelopen dagen is er veel te doen geweest over een mogelijke methode om zonder SHSHs te downgraden van iOS 4.0.2 naar 4.0.1. Deze methode blijkt helaas op een misverstand te berusten.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

TinyUmbrellaIn de afgelopen dagen heb je misschien op het forum of op andere blogs gelezen dat er werd gesproken over een methode waarmee je zonder een unieke handtekening van iOS 4.0.1 naar deze firmwareversie zou kunnen herstellen. Aangezien we skeptisch waren over de technische werkwijze van de methode hebben we besloten dit niet als nieuws te brengen tenzij het bevestigd zou worden door een betrouwbare bron. Inmiddels heeft notcom van TinyUmbrella meer duidelijkheid gegeven over de methode die helaas op een misverstand blijkt te berusten. Je hebt dus nog steeds SHSH-gegevens nodig om te downgraden naar iOS 4.0.1.

De methode zou werken door een aantal waardes te wijzigen in het bestand buildmanifest.plist, door bestanden te kopiëren van firmware 4.0.1 naar 4.0.2 en vervolgens de bestanden die eindigen op 002 te verwijderen. Op zijn blog legt notcom uit dat het buildmanifest-bestand een rol speelt in het TSS-verzoek waarmee de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van een bepaalde firmwareversie kan worden aangevraagd. De wijzigingen die gemaakt worden in buildmanifest.plist hebben tot gevolg dat er een verzoek wordt gedaan voor de SHSH-gegevens van firmware 4.0.1 in plaats van firmware 4.0.2. Aangezien Apple is gestopt met het signeren van iOS 4.0.1 zal dit verzoek worden afgewezen als je het via de officiële signature server probeert. Een minder omslachtige manier om hetzelfde effect te bereiken zou zijn het proberen te herstellen met firmwareversie 4.0.1 in iTunes.

Cydia - Make My Life EasierIn de beschrijving van de genoemde methode werd dan ook vaak de tussenstap genoemd om het hosts-bestand van de computer aan te passen om te zorgen dat het TSS-verzoek via de signature server van Saurik (Cydia) gaat. Gebruikers die dankzij deze tussenstap opeens wél konden herstellen met iOS 4.0.1, hebben (zonder dat ze zich daarvan bewust waren) de unieke handtekening van iOS 4.0.1 al eerder via Cydia opgeslagen. Er zijn drie manieren hoe deze unieke handtekening bij Cydia opgeslagen kan zijn: dat je de handtekening met behulp van TinyUmbrella op hebt geslagen met de standaard instellingen (waarbij het TSS-verzoek via Cydia gaat), je het toestel hersteld hebt op een computer met een aangepast hosts-bestand (waardoor het TSS-verzoek via Cydia is gegaan) of dat er een jailbreak is toegepast op het toestel en er in Cydia is gekozen voor Make my life easier, thanks!

Meer informatie over de benodigde SHSH-gegevens opslaan vind je in een apart overzicht.
Zoals je eerder bij ons kon lezen zal iOS 4.0.2 waarschijnlijk niet te jailbreaken zijn totdat ook de definitieve versie van iOS 4.1 te jailbreaken is. Toch is het goed om in de tussentijd alvast de SHSH-gegevens van iOS 4.0.2 op te slaan voor jouw specifieke iPhone, aangezien iOS 4.0.2 wél en iOS 4.1 waarschijnlijk niet te unlocken zal zijn op de iPhone 3G, 3GS en 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2013, 22:54
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen handtekening, shsh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.