Belgische Mobile Vikings verhoogt datalimiet naar twee gigabyte

De Belgische provider Mobile Vikings verdubbelt de datalimiet van haar prepaid simkaarten. Vanaf 1 september kun je per oplaadbeurt van 15 euro twee gigabyte verbruiken. Voor de datakaarten betaal je 12 euro voor dezelfde hoeveelheid data.

Mobile VikingsDe Belgische provider Mobile Vikings gaat de datalimiet voor haar prepaid data-simkaarten verhogen. Vanaf 1 september kun je per herlaadbeurt van 15 euro twee gigabyte aan data verstoken. Eerder betaalde je hetzelfde bedrag voor 1 GB. De operator verkoopt ook simkaarten met alleen een databundel, ideaal voor mensen met een iPad of ander apparaat waarmee je wel kunt surfen, maar niet kunt of wilt bellen. Hiervoor betaal je vanaf volgende maand 12 euro voor twee gigabyte aan dataverbruik.

De operator wordt met deze aanpassing de goedkoopste aanbieder van mobiel internet in België. Toch moet er wel rekening worden gehouden met het feit dat Mobile Vikings gebruik maakt van het netwerk van KPN Belgium. Ook al is het bedrijf in maart met de uitrol van een 3G-netwerk begonnen, de dekking is nog niet over het hele land gegarandeerd. Hierdoor zul je in veel delen van België vooral gebruik maken van het tragere EDGE-netwerk, wat vooral voor iPad-gebruikers een nadeel is. Volgens CEO Frank Bekkers is het voor smartphone-gebruikers geen probleem. Hij stipt ook het grote verschil met andere providers aan: “Bij Mobistar betaal je minstens 15 euro voor een databundel van 500 megabyte. Wij bieden nu vier keer zoveel data aan”.

Bron: Datanews
Met dank aan de tipgevers: iktjilp, Koen en ToMiKoN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2010, 15:39
Categorie Providers
Onderwerpen datalimiet, kpn, mobile vikings, mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.