Mario Kart Tour iPhone

Mario Kart Tour aangekondigd voor iPhone en iPad

Nintendo werkt aan Mario Kart Tour, een mobiele versie van het bekende racespel. De iOS-versie van Mario Kart staat gepland voor 2019.

Mario Kart Tour komt naar iOS

Nintendo werkt aan een mobiele versie van Mario Kart voor de iPhone en iPad. Dat heeft het bedrijf officieel aangekondigd in een tweet. ‘Mario Kart Tour’ komt in 2019 beschikbaar. Het zou de eerste keer zijn dat Nintendo de populaire racegame officieel op iOS uitbrengt.


Nintendo werkte eerder nauw samen met Apple aan exclusieve releases, zoals Super Mario Run in 2016. Misschien gaan we de eerste demo’s van Mario Kart Tour al tijdens het eerstvolgende iPhone-evenement zien.

Naast het succesvolle Super Mario Run bracht Nintendo nog meer mobiele games uit, namelijk Fire Emblem Heroes en meest recent Animal Crossing: Pocket Camp. Voor de meest recente Mario-releases koos het bedrijf echter voor de Switch, waarop je Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey kunt spelen.

Mario Kart Tour iPhone

In de loop van de maanden zal Nintendo waarschijnlijk nog meer details bekendmaken over deze nieuwe game. Dan zal ook duidelijker worden of dit een volwaardige game is, of een simpele variant op het spel dat je op consoles speelt. Super Mario Run op iOS had bijvoorbeeld ook niet alle mogelijkheden van zijn voorgangers.

Nog meer Nintendo-aankondigingen
Daarnaast gaat Nintendo een Super Mario-film maken met Illumination, de animatiestudio van films als Despicable Me en Minions. De film wordt in samenwerking met Shigeru Miyamoto geproduceerd, de bedenker van Mario en vele andere bekende Nintendo-karakters. Ook Chris Meledandri werkt eraan mee, bekend van zijn werk aan Despicable Me.

Mario op Nintendo Switch

Nintendo beloofde ook dat de langverwachte Nintendo Switch Online-dienst in september beschikbaar komt. Daarmee kunnen spelers tegen betaling online tegen elkaar spelen. Momenteel is dat al gratis mogelijk, maar Nintendo gaat er toegang tot klassieke games tegenaan gooien om te zorgen dat spelers lid worden. Sinds vorig jaar is er al een Switch Online-app voor iOS beschikbaar, waarin functies zoals audiochat nog ontbreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 9:25
Categorie Apps
Onderwerpen kartgame, mario, nintendo
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.