Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11.2.

Apple brengt iOS 11.2.5 met fix voor ChaiOS-bug en meer uit

iOS 11.2.5 is zojuist door Apple voor iedereen vrijgegeven. Heb je een iPhone of iPad die werkt met iOS 11, werk deze dan nu bij naar de nieuwe versie. iOS 11.2.5 bevat bugfixes en is vereist voor de aankomende HomePod.

iOS 11.2.5 beschikbaar

iOS 11.2.5 is al sinds midden december als betaversie beschikbaar voor ontwikkelaars. In een rap tempo heeft Apple zeven beta’s uitgebracht, waarvan de meest recente van 19 januari is. In deze versie heeft Apple enkele bugs aangepakt en is de beveiliging verbeterd. Ook heeft Apple de ChaiOS-bug opgelost, waardoor iMessage kon vastlopen door een kwaadaardige link.

iOS 11.2.5 releasenotes

Voor Amerikaanse gebruikers kan Siri wel iets nieuws. Als je gebruikmaakt van Hey Siri of Siri via CarPlay en vraagt naar het laatste nieuws, geeft Siri dagelijkse nieuwspodcasts van bekende grote nieuwsorganisaties, zoals Fox News en CNN. In Nederland werkt deze functie helaas niet. Als je in Nederland dezelfde vraag stelt, voert Siri simpelweg een zoekopdracht via Google uit. De functie te maken met de aankomende HomePod, Apple’s slimme speaker die voorlopig nog geen datum voor Nederland en België heeft. In onder andere Amerika verschijnt de HomePod op 9 februari. iOS 11.2.5 is vereist om de HomePod te kunnen gebruiken.

iOS 11.2.5 downloaden
Om iOS 11.2.5 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Over iOS 11.2
iOS 11 is de nieuwste grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 heeft Apple een hele hoop vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook is de App Store op de schop gegaan met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. In iOS 11.2 maakte Apple het mogelijk om sneller draadloos op te laden. Vanaf die versie kunnen laders met maximaal 7,5W draadloos opladen. In de versies daarna zijn er veel bugs opgelost, waaronder de HomeKit-bug en zijn er wijzigingen aangebracht voor de Spectre-kwetsbaarheid in iOS 11.2.2.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2018, 19:26
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.