iOS 9.3 met 3D Touch op de Instelllingen-app.

Downgraden naar iOS 9.2.1 niet meer mogelijk

Het is niet langer mogelijk om te downgraden naar iOS 9.2.1. Apple signeert deze versie niet meer, omdat iOS 9.3.1 voldoende stabiel is en diverse bugs heeft opgelost.

iOS 9.3 met 3D Touch op de Instelllingen-app.

Apple is gestopt met het signeren van iOS 9.2.1, waardoor het niet langer mogelijk is om terug te gaan naar deze iOS-versie. Dit wijst erop dat iOS 9.3.1 zo weinig bugs bevat dat het niet langer nodig is om downgraden te ondersteunen. Valt iOS 9.3 tegen? Dan zit er niets anders op om te upgraden naar iOS 9.3.1, omdat daarin de meeste bugs zijn opgelost.

Terug naar iOS 9.2.1 kan niet meer

Apple stopt altijd na verloop van tijd met het signeren van iOS-versies, om te zorgen dat mensen niet eindeloos op oude versies blijven hangen. Heb je momenteel nog iOS 9.2.1 geïnstalleerd, dan kun je die gewoon blijven gebruiken. Je mist dan wel talloze vernieuwingen die in iOS 9.3 zijn ingevoerd, zoals Night Shift.

Iedereen moet naar iOS 9.3.1

Heb je iOS 9.3 geïnstalleerd, dan heb je ook reden om te updaten, vooral als je last had van een bug, waardoor Safari-linkjes niet meer klikbaar waren. Dit probleem is in iOS 9.3.1 opgelost. Dit bleek te worden veroorzaakt door een te groot bestand met url’s in de veelgebruikte app Booking.com.

Ook leverde iOS 9.3 een probleem op met activatie van (voornamelijk) oudere iPads. Apple haalde de update voor die apparaten terug en bracht een aangepaste versie van iOS 9.3 uit.

Kortom: er zijn genoeg redenen om naar iOS 9.3.1 te updaten en de misere van de afgelopen dagen achter je te laten. De gisteren ontdekte Siri-bug waarbij anderen toegang konden krijgen tot je contacten en foto’s is namelijk ook al opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 8:28
Categorie iOS
Onderwerpen downgrade, ios 9
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.