Reacties voor: Dankzij donkere modus gaat je iPhone 30% langer mee (claimt deze video)

Een test laat zien dat de iPhone zo'n 30 procent langer meegaat als je kiest voor de dark mode. De donkere modus ziet er niet alleen mooi uit, je kunt er ook langer naar kijken dan naar een wit scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Waarom heeft iCulture dan nog geen donkere modus?

  2. Origineel geplaatst door Olaf
    Waarom heeft iCulture dan nog geen donkere modus?

    Dat dus…

  3. Origineel geplaatst door Olaf
    Waarom heeft iCulture dan nog geen donkere modus?

    Precies ^

  4. @iculture: ik volg uw website nu al een geruime tijd en de laatste tijd lees ik veel over de donkere modus, hoe mooi het is, hoe goed het is. Wanneer gaan jullie dit is implementeren? Dit kon ook al voordat apple zelf met donkere modus kwam. Voor de rest, vaak goede en interessante artikelen. Keep up the good work.

  5. Lol. Allemaal dezelfde gedachte. 🤣🤣🤣🤣🤣

  6. Op de iPhone 7plus merk ik weinig verschil, batterij is 89% en iets meer dan 2 jaar oud. Misschien heeft het daar ook mee te maken. En zoals vermeld in het artikel, geen oled, dus minder invloed

  7. (Red.) Statusupdate iCulture app toegevoegd aan artikel ter verduidelijking.

  8. Dit geldt alleen voor OLED-schermen. Voor Led-schermen geeft een wit scherm een besparing. Dat heeft te maken met het verschil in schermtechnologie.

  9. ‘Is niet alleen mooi’.

    Dat is een mening en geen feit, zoals wel in het artikel geschreven wordt.

    Persoonlijk vind ik wit veel mooier en strakker, beter leesbaar voor mij.

  10. @Wolkenhemel: Heb je daar een linkje van?

  11. Wel berichten dat WhatsApp zich de tijd neemt met de invoering van de dark mode.
    Zien wie er eerder klaar is, WhatsApp of iculture.

  12. Origineel geplaatst door Jaeger
    @Wolkenhemel:
    Heb je daar een linkje van?

    Je hebt daar geen ‘linkje’ voor nodig, gewoon wat kennis. Om zwart te zien op een OLED scherm worden de pixels niet ‘aangezet’ (=geen energie verbuik), bij de andere schermen moeten de pixels voor zwart ook ‘aangezet’ worden (=wel ebergieverbruik). Ergo bij OLED schermen bespaar je energie (batterijvermogen) in de Dark Mode.

  13. Ik moest wel de helderheid van mijn scherm aanpassen om niet verblind te worden tijdens het lezen van dit artikel haha!

  14. Origineel geplaatst door Wolkenhemel
    Dit geldt alleen voor OLED-schermen. Voor Led-schermen geeft een wit scherm een besparing. Dat heeft te maken met het verschil in schermtechnologie.

    Bij OLED geven de pixels licht en hoeft er bij zwart geen pixel aan. Bij LCD geven de pixels geen licht maar komt dit van de backlight, die gaat niet uit bij witte of zwarte pixels.

  15. @Jean-Paul Horn: is het alleen de iCulture app die een darkmode krijgt of ook de website (net zoals 9to5mac, bgr) ?

  16. 30% is best wel veel maar waarschijnlijk moet je dan wel uren achtereen op je scherm zitten te turen. Met mijn 11 pro doe ik gemakkelijk 2 dagen, dus om de dag opladen. Ook zonder donkere modus. Wel ben ik blij dat je de keuze hebt om de donkere modus te gebruiken of niet. Overdag vind ik de donkere modus niet altijd even prettig en ik gebruik deze dan ook alleen bij zonsondergang tot opgang, automatisch. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur hierin.

  17. Welke apps hebben al een donkere modus dan?

  18. Welkom in 2019 Apple. Wederom een feature die al jaren op Samsung en (iets minder lang) op Android zit

  19. @Rutger: Mooi hè, al 10 jaar doorontwikkeld door Samsung. Nu in iPhones en alle schaapjes zijn ineens OLED experts. Aandoenlijk.

  20. Inderdaad, pluim voor de innovatie zeg.

    Ergens in 2009/2010 kwamen Samsung en nog wat andere hierachter en ontwikkelden OLED. Apple bleef maar volhouden dat ze dat niet nodig hadden, want ***blabla** (Phil Schiller logica) en volgde een zigzag koers wat betreft schermtechnologie uitbesteden of zelf ontwikkelen.

    Om uiteindelijk OLED op grote schaal bij Samsung te kopen voor de iPhone X e.v.

    Die dan vervolgens 2 a 3 jaar later – terwijl de X al een jaar uit de handel is – de welverdiende DarkMode krijgt.
    En nee zeg, het blijkt te werken.

  21. @Dennis: is onderweg ben tester van de iculture app

  22. Origineel geplaatst door WGACA
    @Rutger:
    Mooi hè, al 10 jaar doorontwikkeld door Samsung. Nu in iPhones en alle schaapjes zijn ineens OLED experts. Aandoenlijk.

    Er is een trol ontsnapt uit een Russische trollenfabriek…

  23. Bij een LCD scherm kost het juist energie om een LCD pixel te activeren om het witte licht tegen te houden. Er zitten 3 kleuren filters in per pixel die allemaal aan moeten om al het licht tegen te houden, hetgeen dus energie kost.

    Dus om zomaar deze tip voor alle iPhones aan te raden lijkt mij kort door de bocht.

  24. Origineel geplaatst door WGACA
    @Rutger: Mooi hè, al 10 jaar doorontwikkeld door Samsung. Nu in iPhones en alle schaapjes zijn ineens OLED experts. Aandoenlijk.

    Nog aandoenlijker zijn de mensen die niets weten van (scherm)technologie en daar pseudo-intellectuele opmerkingen/observaties over maken en denken dat ze slim/gevat zijn. Onwetendheid leidt vaker tot zelfvertrouwen dan kennis :).

    Ik verwacht dat voor normale lcd schermen het geen invloed heeft op de batterijduur omdat de backlight altijd aan staat (de iPhone heeft geen local dimming of zoiets).

  25. Origineel geplaatst door N.
    Er is een trol ontsnapt uit een Russische trollenfabriek…

    Denk het ook. Daarnaast is het bij Samsung zeer beperkt

  26. @P4Z: Die heeft inderdaad lcd, dus dat zal dan vrijwel geen invloed hebben. In principe werkt het bij lcd zelfs andersom, lcd werkt door het blokkeren van de achtergrondverlichting met een soort van filters. Bij zwart staan in alle filters aan, en worden alle kleuren van de witte achtergrondverlichting grotendeels geblokkeerd, en dit zou dus wat meer energie kosten. Dit is ook de reden dat zwart dan nooit echt zwart is, omdat de pixels toch nog wat licht doorlaten.

  27. Origineel geplaatst door Rob
    Inderdaad, pluim voor de innovatie zeg.

    Ergens in 2009/2010 kwamen Samsung en nog wat andere hierachter en ontwikkelden OLED. Apple bleef maar volhouden dat ze dat niet nodig hadden, want ***blabla** (Phil Schiller logica) en volgde een zigzag koers wat betreft schermtechnologie uitbesteden of zelf ontwikkelen.

    Om uiteindelijk OLED op grote schaal bij Samsung te kopen voor de iPhone X e.v.

    Die dan vervolgens 2 a 3 jaar later – terwijl de X al een jaar uit de handel is – de welverdiende DarkMode krijgt.

    En nee zeg, het blijkt te werken.

    Ach die eerste schermen van Samsung en co. brandde bij het minste of geringste in..denk je dat Apple dat niet wist.ze hebben het ook duidelijk aangegeven dat de schermen nog niet goed genoeg waren.trouwens geef mij maar een lcd,veel rustiger voor m’n ogen en een langere levensduur

    Origineel geplaatst door WGACA
    Welkom in 2019 Apple. Wederom een feature die al jaren op Samsung en (iets minder lang) op Android zit

    Die GEWELDIGE gezichtsscanners en vingerafdrukscanners hebben ze bij Android ook al langer🤣hahahahahaha advies bij de Google pixel en de Samsung om ze niet te gebruiken whahaha

  28. Origineel geplaatst door WGACA
    @Rutger: Mooi hè, al 10 jaar doorontwikkeld door Samsung. Nu in iPhones en alle schaapjes zijn ineens OLED experts. Aandoenlijk.

    Oh oh, een Fandroid op iCulture.

  29. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  30. @Rob: Wie zegt dan dat Apple hier achter kwam en wie noemt het nu innovatie? Ik lees hier alleen de constatering van phonebuff dat je iPhone ongeveer 30% langer mee kan gaan met de donkere modus.

    Hier zijn Samsung en anderen ook helemaal niet achter gekomen, zo hebben leds altijd al gewerkt, leds die uit staan gebruiken geen stroom. De hele techniek is ontwikkeld voor het hoge contrast, doordat pixels die uit staan bij oled ook echt uit staan is zwart ook echt zwart, een leuke bijkomstigheid is dat dit ook een lager verbruik op kan leveren, en dat is een bijkomend voordeel van dark mode.

    Het doel van dark mode is ook niet het besparen van stroom, het doel is om het prettiger te maken voor je ogen als het donker is.

    En wie noemt het innovatie? Dat doen volgens mij alleen de fanboys die niet verder kijken dan Apple, en de haters die bij alles wat Apple uitbrengt gelijk zeggen dat dat geen innovatie is en al jaren bestaat bij Android.
    Nee, Apple gebruikt sinds de iPhone X oled omdat het toen wel zo ver was dat het inbranden goed te voorkomen is, iets wat ik nog steeds regelmatig tegenkom bij Samsung telefoons. Dat soort dingen doet Apple meestal, net zoals met Face id, ja het bestaat al lang bij Android, maar tot nu toe werkt het nog steeds niet zo goed als bij de iPhone, nu nog steeds kun je het bij de meeste Android telefoons omzeilen met een foto (inclusief Samsung).

    Het gaat er dus niet om of het innovatie is, het gaat er om dat de nieuwe iPhones met een oled scherm wel 30% kunnen besparen op accugebruik als je de donkere modus gebruikt. En dat is iets nieuws, want dit kon nog niet eerder getest worden omdat de donkere modus er nog niet was.
    Het is bij Samsung trouwens ook relatief nieuw, One UI werd uitgebracht werd ergens in 2018, en 1 van de nieuwe features was de donkere modus.

  31. Origineel geplaatst door WGACA
    @Rutger: Mooi hè, al 10 jaar doorontwikkeld door Samsung. Nu in iPhones en alle schaapjes zijn ineens OLED experts. Aandoenlijk.

    Daarentegen staan Samsung toestellen dan weer aan kop als het gaat om het automatisch afsluiten van draaiende apps op de achtergrond, ook als je dat niet wil. Wat is dan vervelender, wat later een donkere achtergrond of je apps afsluiten op de achtergrond die zouden moeten blijven draaien?

  32. Origineel geplaatst door Rob
    @Eric: Ach, ach, daar hebben we het weer, dat burn-in verhaal is zo’n opgeblazen PR-verhaal. Wat een onzin. Beetje voor het grote publiek dat zo vaak Linda de Mol op hun scherm terugziet dat ze inderdaad denken dat dat ingebakken is…

    Vaak genoeg gezien op de eerste modellen.

  33. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.