Dixons: ‘iPad deze kerst populairste cadeau’

De Britse elektronicaketen Dixons verwacht dat de iPad deze kerst veruit het populairste cadeau zal zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPadHet lijkt erop dat de druk op Apple om zoveel mogelijk iPads te verschepen nog wel even blijft aanhouden. De Britse elektronicaketen Dixon’s International verwacht namelijk dat de iPad in de aanloop naar kerst het populairste kerstcadeau zal zijn en noemt het nu al ‘cadeau van het jaar’. En dat met een prijskaartje van minimaal 499 euro.

Volgens Jeremy Fenell van moederbedrijf DSGi, dat in Groot-Brittannië zo’n 670 winkels heeft, is er “geen twijfel” dat de iPad deze kerst het populairste cadeau zal zijn. Met een toenemend aantal accessoires zorgt het er volgens Fenell zelfs voor dat dit “must-have technologische hoogstandje” nog aantrekkelijker wordt. Momenteel vliegen de iPads de winkel uit. Apple maakte vorige week bekend dat het inmiddels ruim 3,27 miljoen heeft verkocht en dat was nog voor de lancering van afgelopen vrijdag in Nederland en België evenals zeven andere nieuwe landen.

Om aan de vraag te kunnen voldoen besloot Apple begin deze maand om de productie van de iPad fors te verhogen naar zo’n 2,3 miljoen exemplaren per maand. In juni verkocht Apple naar schatting al 1,2 miljoen iPads per maand. Volgens Apple COO Tim Cook staat zijn telefoon inmiddels roodgloeiend van mensen die meer voorraad willen.

Toch kan Apple nog steeds maar moeilijk aan de vraag naar het apparaat voldoen. Zeker nu bekend is geworden dat LG Display, dat een groot deel van de beeldschermen voor de iPad levert, niet alle orders van Apple zal kunnen leveren. LG verwacht nog tot de tweede helft van volgend jaar zonder problemen — zij het in kleinere hoeveelheden — te kunnen leveren. Het bedrijf weet echter niet of er in de tussentijd wel aan andere bedrijven geleverd kan blijven worden. Marktonderzoeker iSuppli verwacht dat Apple tegen het einde van 2010 bijna 13 miljoen iPads verkocht zal hebben.

Bron: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2010, 11:42
Categorie Providers
Onderwerpen dixons, ipad, kerst, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.