Apple verkoopt 1,2 miljoen iPads per maand

Apple verkoopt inmiddels 1,2 miljoen iPads per maand. Omdat dit aantal nog wel eens zou kunnen verdubbelen, is het bedrijf in zee gegaan met een tweede leverancier van LCD-panels.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad schermDe verkopen van Apples iPad zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Inmiddels verkoopt het bedrijf 1,2 miljoen exemplaren per maand. Dat meldt DigiTimes op basis van bronnen binnen de Taiwanese industrie. Volgens de publicatie is Apple onlangs in zee gegaan met een tweede leverancier voor de levering van de 9.7-inch beeldschermen voor het apparaat. Die zou met ingang van volgende maand van start gaan.


Volgens DigiTimes zullen Samsung electronics en LG Display vanaf volgende maand verantwoordelijk zijn voor de levering van de LCD-panels. Naar schatting zal de bijdrage van Samsung resulteren in 300.000 tot 500.000 extra schermen per maand. Dat dit nodig is blijkt wel uit de verwachte toename in verkopen voor de komende maanden. Rond het traditionele ‘holiday season’ in de Verenigde Staten zou Apple ruim 2,5 miljoen iPads per maand kunnen verkopen, twee keer zoveel als nu het geval is.

In februari verkocht Apple nog zo’n 300.000 iPads per maand en sindsdien bleef dat aantal toenemen. In maart bedroeg het 470.000, in april 700.000 en de maand mei was goed voor acht- tot negenhonderdduizend iPads. Vanaf volgende maand zal de iPad ook officieel in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Hoewel Apple tot nog toe geen officiële lanceringsdatum bekend heeft gemaakt, zou de datum als we de geruchten mogen geloven wel eens 2 juli kunnen zijn.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.