Discovery Dplay-apparaten.

Discovery Dplay van start in Nederland: programma’s van TLC, Discovery en meer

Er is weer een nieuwe streamingdienst van start gegaan in Nederland. Met Discovery Dplay kijk je voor een vast bedrag per maand naar alle populaire programma's van Discovery, TLC en Investigation Discovery.

Als je uren achter elkaar kan kijken naar Say Yes to the Dress, Salvage Hunters of Gold Rush, is de nieuwe streamingdienst Discovery Dplay misschien wel wat voor jou. De zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery bieden hun programma’s nu on-demand aan in het overkoepelende Dplay. Er is zowel een betaalde als gratis variant van de dienst beschikbaar.

Discovery Dplay van start in Nederland

Discovery Dplay ging eerder al van start in enkele andere Europese landen, waaronder enkele Scandinavische landen en Spanje. Nu is Nederland aan de beurt. Voor €3,99 per maand kun je zonder reclame onbeperkt naar het aanbod van de dienst kijken. De populairste titels zoals Say Yes to the Dress en Gold Rush zijn te bekijken en toe te voegen aan je eigen afspeellijst. De app van Discovery Dplay is beschikbaar voor zowel iPhone als iPad. Een Apple TV-versie ontbreekt nog, hoewel deze in Noorwegen wel beschikbaar is. Wel ondersteunt de app AirPlay en Chromecast, dus je kan de beelden wel streamen naar je televisie. Na registratie kan je via de app ook live kijken naar de drie zenders.

Naast bestaande content belooft Discovery dat sommige programma’s ook hun premiere beleven via Dplay voordat ze op televisie te zien zijn. Deze maand kun je bijvoorbeeld kijken naar Dr. Pimple Popper, mocht dat je ding zijn.

Discovery Dplay-app.

Wil je Dplay eerst uitproberen, dan kan dat ook. Je kan twee weken gratis zonder reclame kijken via Dplay Premium. Daarna betaal je dus €3,99 per maand en dat kan zowel via iDEAL als met creditcard. Je kan echter ook gratis kijken naar een beperkt aanbod van Dplay, waarbij je wel reclames krijgt voorgeschoteld. Je moet je daarvoor eerst kosteloos registeren. Registreren kan zowel met e-mail als met je Facebook-account.

Binnenkort in Apple’s tv-bundel?
Binnenkort komt Apple ook nog met haar eigen streamingdienst, waarin ook andere aanbieders deel van uitmaken. Naast de originele tv-shows van Apple, kun je ook kijken via andere diensten die met Apple meedoen. Of dat ook geldt voor Dplay, weten we nog niet. Het duurt nog wel eventjes voordat Apple’s dienst in Nederland en België beschikbaar komt. Onlangs ging ook nog de streamingdienst Hayu voor reality-tv van start in Nederland en België.

Bekijk ook ons overzicht van streaming videodiensten voor iOS, waarin we Netflix, Videoland, Film1 en meer met elkaar vergelijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2019, 12:35
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen streaming, televisie
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.