Tweefactorauthenticatie op iPhone en iPad

Apple maakt tweefactorauthenticatie verplicht voor developers

Apple gaat ontwikkelaars verplichten om hun account met tweefactorauthenticatie te beveiligen. Dit moet voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt.

Apple kondigde aan dat de maatregel ingaat op 27 februari. Het moet voorkomen dat hackers toegang krijgen tot gevoelige informatie, zo blijkt uit de e-mail die Apple aan developers heeft gestuurd. Zodra je als ontwikkelaar inlogt na de genoemde datum wordt gecheckt of je account al op tweefactorauthenticatie is ingesteld. Zo niet, dan ben je verplicht om ernaar over te stappen. Daarmee worden je certificaten, profielen en andere vertrouwelijke informatie beter beschermd.

2FA verplicht voor ontwikkelaars

2FA voor ontwikkelaars werkt precies hetzelfde als voor gewone gebruikers. Na het activeren van de functie heb je een wachtwoord en een zescijferige code nodig om te kunnen inloggen. Die code wordt gegenereerd door Apple en verschijnt op een vertrouwde iPhone, iPad of Mac die je zelf hebt ingesteld. Op vertrouwde apparaten heb je geen verificatie meer nodig. De maatregel moet ervoor zorgen dat het lastiger wordt om ontwikkelaarsaccounts te delen met collega’s of vrienden door alleen maar een wachtwoord te delen, omdat je altijd het vertrouwde apparaat met jouw Apple ID bij de hand moet hebben.

Tweefactorauthenticatie op iPhone en iPad

Apple verwijst de ontwikkelaars naar een supportpagina met meer informatie over tweefactorauthenticatie. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Apple Developer Relations.

Eerder deze week was Apple’s 2FA nog in het nieuws, nadat een Amerikaanse man een rechtszaak had aangespannen. Hij vindt dat 2FA te omslachtig is en minutenlang vergt, waardoor kostbare vrije tijd wordt verspild. Ook is de man boos dat je na verloop van tijd niet meer terug kunt naar een onveiliger manier van inloggen op je Apple ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2019, 9:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, ontwikkelaars, tweefactorauthenticatie
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.