Statuslampje op je Apple TV.

Gerucht: ‘Apple’s tv-dienst in april van start, Netflix doet niet mee’

Aankondiging op 25 maart?

Apple's eigen streamingdienst wordt een combinatie tussen eigen originele content en het aanbieden van bestaande streamingdiensten. In april gaat de dienst van start, met een mogelijke aankondiging op 25 maart.

Het voorjaar staat alweer bijna voor de deur en dat betekent ook dat we groot nieuws van Apple kunnen verwachten. Apple’s streamingdienst moet één van de belangrijkste aankondigingen worden en CNBC en Bloomberg hebben nu nieuwe informatie naar buiten gebracht. Zo kun je via Apple ook content van andere diensten bekijken, al ontbreekt in ieder geval één belangrijke speler.

‘Apple’s tv-dienst werkt met meerdere aanbieders’

Apple’s eigen dienst wordt geen simpele concurrent van Netflix, maar lijkt qua opzet meer op de Amazon Prime Video Channels. Dat betekent dat je niet alleen exclusieve content van Apple vindt (een overzicht daarvan vind je in ons artikel over Apple-shows), maar dat je je ook via Apple kan inschrijven voor andere streamingdiensten. Partijen die volgens CNBC mee gaan doen zijn CBS, Viacom (onder andere de eigenaar van MTV, Nickelodeon en Comedy Central) en Starz, een Amerikaans televisienetwerk. Opvallende afwezige is Netflix, die niet mee gaat doen en dus volledig zelfstandig blijft. Apple is nog in onderhandeling met HBO en doet mogelijk wél mee.

Qua opzet lijkt het dus veel op Apple’s huidige TV-app, die nog niet in Nederland en België beschikbaar is. Naast het abonneren op bestaande diensten, kun je de originele content volgens CNBC gratis kijken als je Apple-gebruiker bent. Dat komt overeen met eerdere geruchten, die ook aangaven dat de Apple-series gratis via de TV-app aangeboden worden.

Aankondiging 25 maart, beschikbaar in april
Bloomberg meldt dat Apple de dienst op 25 maart gaat aankondigen, tegelijk met Apple’s eigen nieuwsdienst. De datum van 25 maart voor Apple’s maart 2019-event kwam eerder al naar boven, maar toen zou het nog gaan om enkele de tijdschriftendienst. Volgens Bloomberg heeft Apple al allerlei Hollywood-sterren uitgenodigd, waaronder Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Beide werken voor Apple aan eigen shows, dus het is geen verrassing dat zij aanwezig zijn bij het event. CNBC denkt dat de dienst in april of begin mei van start gaat, terwijl Bloomberg beweert dat de dienst rond de zomer online gaat.

Hoe dan ook, de kans is groot dat wij hier in Nederland en België voorlopig nog geen gebruik kunnen maken van de dienst. De beschikbaarheid zal zich in het begin vooral focussen op Amerika, maar uiteindelijk moet de dienst in 2019 in meer dan 100 landen beschikbaar zijn. De kans is dus groot dat we later dit jaar alsnog naar Apple’s films en series kunnen kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.