iculture-populaire-apps
Populaire Apps

De populairste iOS-apps in Nederland van week 20-2014

Elke week zet iCulture de populairste apps voor iPhone en iPad in de App Store op een rij op basis van cijfers afkomstig van Apple.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

App StoreVorige week heeft Apple geen cijfers beschikbaar gesteld, maar deze week zijn we er gewoon weer met een overzicht van de populairste apps voor iPhone en iPad van de afgelopen week. De lijsten zijn gebaseerd op de weekcijfers van de App Store en bieden meer inzicht dan de hitlijsten die iedereen in de App Store kan opvragen; dat is een momentopname die vaak per dag verschilt. Deze cijfers zijn afkomstig van Apple zelf en bieden daarom de meest accurate informatie.

In onderstaande lijsten staan de apps die in week 20 (12 mei tot en met 18 mei 2014) het populairst waren in de Nederlandse App Store. De editie van week 19 ontbreekt en daarom vergelijken we het met de cijfers uit week 18.

Betaalde iPhone-apps

7 Minute Workout oefeningIn week 20 zien we onder de betaalde iPhone-apps een hoop oude bekenden, waarvan velen al weken achtereen populair blijken in de App Store. Kennelijk hebben een hoop iPhone-gebruikers wel zin in een goede work-out, want ook vorige week scoorde 7 Min Workout weer als beste, terwijl Rollercoaster Tycoon Mobile (in week 18 op 2) bijna naar de laatste plaats is gezakt. Toch zien we ook enkele nieuwkomers, zoals Pocket Earth Offline Maps, InstaWeather Pro en Table Tennis Touch.

 1. 7 Min Workout | Artikel
 2. Pocket Earth Offline Maps – GP…
 3. Blek
 4. Flightradar24 Pro
 5. Sleep Cycle alarm clock
 6. Babyfoon 3G
 7. Minecraft – Pocket Edition
 8. InstaWeather Pro | Artikel
 9. RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ | Artikel
 10. Table Tennis Touch

Gratis iPhone-apps

calendars-5-iphoneBij de gratis iPhone-apps zien we een opvallende nieuwkomer in het rijtje. De geprezen agenda-applicatie Calendars 5 van Readdle was afgelopen week voor het eerst gratis (en nu afgeprijsd) en dat is duidelijk af te lezen uit de ranglijst: de agenda-app stond vorige week op plaats 1. Ook een opvallende nieuwkomer op 4: Toppers Live, de officiële app van de Toppers, die onderdeel van de aankomende concerten is.

 1. Calendars 5 | Artikel
 2. ProCam 2
 3. Piano Tiles – Don’t Tap The White Tile | Artikel
 4. Toppers Live
 5. Skill Game Arcade
 6. WhatsApp Messenger | Artikel
 7. Tap the Frog: Doodle
 8. 2048 | Artikel
 9. Wanted Poster Pro
 10. 3D Yoga Anatomy

Betaalde iPad-apps

GoodReader 4 iPadDat brengt ons alweer bij de betaalde apps voor de iPad. Hier zien we dat de nieuwe PDF-applicatie GoodReader 4 hoge ogen gooit: het is de populairste betaalde iPad-app van afgelopen week. Verder zien we flinke verschuivingen. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile staat de tweede plek weer af aan Minecraft en zakt zelf naar de 6e plaats. Ook Monument Valley, dat onlangs een half miljoen keer werd verkocht en daarmee goed is voor ruim 1,2 miljoen euro aan inkomsten, is verder gezakt naar plaats 10.

 1. GoodReader 4 | Artikel
 2. Minecraft – Pocket Edition
 3. Dr. Panda’s Speelgoedauto’s | Artikel
 4. Table Tennis Touch
 5. Flightradar24 Pro
 6. RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ | Artikel
 7. Blek | Artikel
 8. 7 Min Workout for iPad
 9. Pocket Earth Offline Maps – GP…
 10. Monument Valley | Artikel

Gratis iPad-apps

En last but not least: de gratis iPad-apps. RTL’s Buienradar behield ook afgelopen week de nummer 1-positie. Onder de nieuwkomers zien we Tap the Frog: Doodle HD en Benji Bananas Avonturen, al is ons niet helemaal duidelijk waar ze vandaan komen. Verder zien we dat agenda-app Calendars 5 het niet alleen op de iPhone goed doet: ook onder de iPad-apps is de app met een zevende plaats goed voor een top 10-notering. Hekkensluiter van afgelopen week is Microsoft Word; Excel en PowerPoint lijken uit de gratie te zijn geraakt.

 1. Buienradar | Artikel
 2. Tap the Frog: Doodle HD
 3. Benji Bananas Avonturen
 4. Skill Game Arcade
 5. 3D Yoga Anatomy
 6. ProCam XL 2
 7. Calendars 5 | Artikel
 8. Wanted Poster Pro
 9. Piano Tiles – Don’t Tap The Wh… | Artikel
 10. Microsoft Word voor iPad | Artikel | Review

Buienradar iPad in tweëen

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:09
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen app store, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.