De betere deals voor ebooks op de iPhone

Ebooks zijn vandaag opeens weer een hot topic, nu Amazon heeft aangekondigd de ontwikkelaar van Stanza over te nemen. CNET schrijft daarover, maar heeft ook een artikel hoe je de beste deals op het gebied van iPhone-ebooks kunt scoren. Zo blijken er in het eerder genoemde Stanza veel interessante freebies beschikbaar, zoals 10 gratis mainstream […]

stanza iphoneEbooks zijn vandaag opeens weer een hot topic, nu Amazon heeft aangekondigd de ontwikkelaar van Stanza over te nemen. CNET schrijft daarover, maar heeft ook een artikel hoe je de beste deals op het gebied van iPhone-ebooks kunt scoren. Zo blijken er in het eerder genoemde Stanza veel interessante freebies beschikbaar, zoals 10 gratis mainstream boeken van Random House.

Fictionwise geeft vaak kortingen op ebooks en heeft speciale acties, zoals de eerder op iPhoneclub aangekondigde 100% kortingsactie op boeken van Tolkien (de winkelprijs van de boeken wordt als tegoed voor latere aankopen in je account gestort). Fictionwise-boeken zijn via eReader en Stanza te lezen, dus ook geschikt voor de iPhone.

Met de boeken voor de Amazon Kindle kun je gratis het eerste hoofdstuk van een boek lezen. Dat scheelt weer een miskoop. Shortcovers is een ebooklezer met ingebouwde boekwinkel waarmee je ook gratis hoofdstukken kunt lezen. Tegenwoordig kun je veel boeken in iTunes vinden, al is het lastig zoeken naar de echte toppers omdat een categorie-indeling ontbreekt en het aanbod wordt vervuild door allerlei quotes-applicaties. De prijs van een ebook kan erg verschillen; bij Amazon betaal je $9,99 voor een Kindle-ebook van Malcolm Gladwell, terwijl hetzelfde boek in de Amerikaanse App Store $19,99 kost. Rondkijken en prijzen vergelijken heeft dus zin. Met boekcollecties kun je ook geld besparen: koop bijvoorbeeld Classics2Go (35 ebooks voor €0,79) in plaats van de applicatie Classics die in de iPhone-commercials te zien is: zelfde prijs, maar slechts 20 boeken. En dan gaat het ook nog allemaal om boeken uit het publieke domein, die je met een beetje moeite gratis bij elkaar kunt sprokkelen.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2009, 18:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen aanbieding, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.