Oprah Winfrey gif

Netflix heeft Obama, Apple heeft Oprah

Apple heeft een meerjarige deal gesloten met de koningin van de talkshow: Oprah Winfrey. De talkshow-host gaat voor Apple meerdere tv-shows maken voor de nog aanstaande tv-dienst. Eerder sloot Obama een soortgelijke deal met Netflix.

Er is nog weinig bekend gemaakt over de inhoud van de programma’s. Apple’s officiële mededeling gaat niet verder dan dat Winfrey originele programma’s gaat maken die aansluiten op “haar onnavolgbare vermogen om het publiek wereldwijd met elkaar te verbinden.”


Winfrey had haar eigen tv-kanaal onder de naam OWN, dat ze in december 2017 verkocht aan Discovery. Wel is ze nog steeds CEO van het tv-kanaal. Apple is druk bezig om allerlei shows, acteurs en producers aan zich te binden, met grote namen als Reese Witherspoon en Steven Spielberg. Maar bij één grote vis grepen ze mis: de Obama’s kozen voor Netflix. De voormalige president gaat samen met zijn vrouw Michelle films en series maken. Ook bij de Obama’s gaat het om een meerjarig contract, dat ook documentaires omvat. De shows zullen vooral inspirerende verhalen brengen.

Oprah Winfrey

Net als bij Oprah werd niet bekend hoeveel geld er voor de deal is betaald. Maar om een idee te geven: bij producer Ryan Murphy betaalde Netflix 300 miljoen dollar voor een vijfjarig contract. Hij is een van Hollywood’s meest geliefde filmmakers. Onlangs trok Netflix ook Dolly Parton aan.

In augustus 2017 werd bekend dat Apple 1 miljard dollar investeert in eigen content en programmering. Dit bedrag is vergelijkbaar met wat Amazon in 2013 uitgave in het eerste jaar dat ze met hun eigen tv-series op de proppen kwamen. Apple zou verder Drake en Ronald D. Moore hebben gestrikt.

Meer over de diverse Apple-shows lees je in onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2018, 20:24
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple shows
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.