Craig Federighi

Craig Federighi geeft advies aan beginnende programmeurs

Je kan niet alleen bij Craig Federighi aankloppen voor grappen tijdens keynotes, hij blijkt ook thuis te zijn op het gebied van loopbaanadvies. Een jonge aspirant-programmeur stuurde een mailtje naar Hairforce One en vroeg hoe hij programmeur zou kunnen worden, om bij bedrijven zoals Apple te kunnen werken.

Craig Federighi is Apple’s SVP of Software Engineering en presenteert tijdens de WWDC altijd de nieuwste software-functies. Federighi heeft vier adviezen voor de jongen: profiteer van de kennis die er op de universiteit is, ga breed en diep, werk met geweldige mensen en volg je hart. Volgens Federighi zijn dat de adviezen waar hij zelf het meest aan heeft gehad, maar er zijn wel meerdere wegen naar de bestemming. Maar het begint met jezelf wijden aan een studie, en zorgen dat je zoveel mogelijk profiteert van de kansen die je op de universiteit krijgt. Je moet proberen om een expert te worden in jouw vakgebied, maar ook leren van andere disciplines. Engineering en design zijn teamactiviteiten, dus ook op dat gebied moet je zorgen dat je genoeg opsteekt.


Als je aan het werk gaat: zoek mensen op die je bewondert, want daar leer je het meeste van. Tenslotte vindt Federighi dat je je hart moet volgen. Het is hem een paar keer overkomen dat hij de keuze had tussen een optie die er op papier goed uitzag en die verstandelijk de beste zou zijn geweest, maar dat hij uiteindelijk koos voor de optie die goed voelde. Dat bleek de beste keuze. Verder bedankt Craig de briefschrijver voor de suggesties die hij voor iOS 14 heeft gestuurd.

Craig Federighi advies

Geen reclame voor eigen tools
Wat Federighi niet doet is reclame maken voor de programmeertools en trainingen van zijn eigen bedrijf. Apple heeft daarvoor bijvoorbeeld de Swift-programmeertaal met apps zoals Swift Playgrounds.

App-concepten maken bij Today at Apple

Ook kun je in de App Store allerlei sessies volgen over het maken van app-prototypes en het ontwikkelen van appconcepten. Voor nog jongere programmeurs in spe zijn er allerlei programmeer-apps voor kinderen.

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.

Federighi beantwoordt wel vaker e-mail van gebruikers. Zo reageerde hij in september over het inplannen van iMessage-berichten en op het visualiseren van songteksten. Heb je interesse om programmeur te worden, luister dan ook eens naar onze iCulture-podcast ‘Hoe word je appontwikkelaar?‘ met developers Bas Broek en Antoine van de Lee, waarin je hoort hoe zij het hebben aangepakt (en waarom ze niet voor een Amerikaans bedrijf zoals Apple zouden willen werken).

Bekijk ook

iCulture podcast #13: hoe word je appontwikkelaar?

In iCulture podcast #13 interviewen we Antoine van der Lee en Bas Broek over de vraag: wat moet je doen om appontwikkelaar te worden, met name op het gebied van Swift? Hoe zijn Antoine en Bas erin gerold, waarom hebben ze voor Swift gekozen, wat doen ze tegenwoordig en wat voor carrieremogelijkheden heb je eigenlijk als appontwikkelaar?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.