iPad-Pro-concept-breda

Nederlands iPad Pro-concept met trackpad en energiezuinige modus

Een Nederlandse ontwerper deelt zijn visie van de iPad Pro. Een groot toetsenbord, Force Touch trackpad, USB-C en een interessante energiebesparende modus. Zie jij een dergelijke iPad wel zitten?

iPad-Pro-concept-breda
Het is nog maar de vraag of Apple ons volgende week verrast met een iPad Pro, maar dat weerhield de uit Breda afkomstige ontwerper Nermin Hasanovic er niet van om zijn eigen kijk op een grotere iPad vorm te geven. Wat heeft zijn iPad Pro te bieden, wat voorgaande tablets van Apple niet hadden?

Omdat de iPad Pro zich vooral op het bedrijfsleven focust, staat productiviteit hoog in het vaandel, zo ook bij het concept van Hasanovic. De tablet heeft een groot toetsenbord met daarnaast een virtuele trackpad. Door de ondersteuning van Force Touch kun je ook echt klikken met deze trackpad op je iPad-scherm.

iPad-Pro-concept-breda

Apple Pen

Grafische ontwerpers geven hun creativiteit de vrije loop met de bijgeleverde Apple Pen: een stylus waar ook al meerdere geruchten over verschenen zijn. Hasanovics exemplaar moet het gevoel geven dat je op papier tekent, en zorgen professionele apps voor de middelen die ontwerpers nodig hebben. Schrijf een zin met de pen en de iPad zet je krabbels automatisch om in tekst.

Opvallend is de Low Power Mode, die de iPad verandert in iets wat wel iets wegheeft van de Status Board-app. In deze modus verbruikt de iPad Pro zo min mogelijk energie, maar kun je nog wel widgets op het scherm zien. Check bijvoorbeeld binnenkomende mailtjes, de weersverwachting of bedien je muziek.

iPad-Pro-concept-breda

USB-C en betere batterij

Tot slot heeft het ontwerp van Hasanovics een verbeterde batterij en een USB-C-aansluiting. Door het aflopende ontwerp leg je de iPad Pro gemakkelijk weg om erop te typen. Het volledige concept van Nermin Hasanovic is op zijn website te bekijken.

iPad-Pro-concept-breda

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 15:22
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen concept, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.