instagram-apple-watch

Zo kan Instagram op de Apple Watch eruit zien

Een concept van Instagram op de Apple Watch laat zien hoe de populaire foto-app eruit zou kunnen zien, met schermvullende foto's.

instagram-apple-watchEen concept van een Hongaars ontwerpbureau laat zien hoe Instagram er op de Apple Watch uit gaat zien. Instagram zou perfect aansluiten op de Apple Watch: de vierkante foto’s zijn er al op afgestemd en de hoge resolutie van het retinascherm zorgt ervoor dat je foto’s goed uit de verf komen. Maar hoe moeten we ons dat dan voorstellen? Dit concept geeft alvast een indruk.

Het concept van ontwerpbureau JBS Labs laat zien hoe de populaire foto-app gaat werken op de Apple Watch. Je kunt via de app foto’s bekijken en reageren op de foto’s van anderen. JBS denkt dat de foto’s bijna schermvullend getoond kunnen worden, met bovenin alleen een smalle strook tekst voor de appnaam en het huidige tijdstip. Om niet teveel schaarse schermruimte te bedekken wordt de gebruikersavatar half over de Instagram-foto geplaatst.

instagram-apple-watch-2

Door op de afbeelding te tikken krijg je meer informatie te zien. De Apple Watch ondersteunt daarbij trouwens twee aanrakingen: kort tikken of iets langer ingedrukt houden. Door te dubbeltappen like je een foto en door op de knop te drukken krijg je de likes en de commentaren te zien. Ook kun je op de profielfoto tikken om meer informatie te zien over de fotograaf. Je kunt de persoon meteen volgen, kijken hoeveel volgers hij heeft of door andere foto’s van dezelfde persoon bladeren.

instagram-apple-watch-1

Zie ook: Dossier Apple Watch

Speciaal voor de Apple Watch is er bepaalde informatie weggelaten: je ziet alleen wie de foto maakte en de foto zelf. Het tijdstempel, het aantal likes, de reacties en de actieknoppen komen pas in beeld na interactie. Het is nog maar de vraag of de Instagram-app voor de Apple Watch er op deze manier uit komt te zien. Apple heeft nogal wat beperkingen ingesteld voor de apps, die ervoor zorgen dat veel apps afhankelijk zijn van een verbinding met de iPhone. Maar dit concept lijkt aan de meeste eisen te voldoen en zou zo in productie genomen kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2014, 13:31
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, concept

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.