Reacties voor: Concept: compleet nieuw design voor het Berichtencentrum in iOS

Wat als Apple een compleet vernieuwd Berichtencentrum in iOS 9 zou introduceren? Drie ontwerpers experimenteren met het idee en hebben hun visie in een video uitgewerkt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Dit lijkt me vreselijk onhandig. Je moet volgens dit concept elke notificatie, ook al heb je hem gelezen en erop gereageerd, apart verwijderen. Dat is nogal onlogisch, want waarom zou een notificatie er nog moeten staan, als je hem al gezien en wat mee gedaan hebt?

    Ik vind overigens de tekst aan het begin (‘How often do you use it? That’s what I thought…’) echt nergens op slaan. Ik weet niet hoe het met de meeste iOS-gebruikers zit, maar ik gebruik dat altijd en doet prima zijn werk.

  2. Origineel geplaatst door Benjamin
    Ik vind overigens de tekst aan het begin (‘How often do you use it? That’s what I thought…’) echt nergens op slaan. Ik weet niet hoe het met de meeste iOS-gebruikers zit, maar ik gebruik dat altijd en doet prima zijn werk.

    Precies wat ik ook dacht. Ik gebruik het ontzettend vaak voor de Philips hue lampen.

  3. Ik vind het helemaal niks dat wigid
    En zeker niet met messenger

  4. @Benjamin: Vind die tekst inderdaad nergens op slaan. Ik gebruik berichtencentrum zelf ook gewoon vaak. Het kan natuurlijk altijd beter, maar dat geldt gelukkig niet alleen voor berichtencentrum. 🙂

  5. Het idee is erg vet. Goed idee om het berichten centrum is aan te passen aan de tijd van nu. Met iOS 7 was het al een redesign maar alleen qua uiterlijk.De visuele aspecten vind ik erg mooi. Toch zou ik zeggen dat dit qua design zo op een google phone terug zie. Al de vierkante hoeken en kaders.Punt van het verhaal? Ik mis apple flavour

  6. Nee. Als ik de tijd heb om van elke app één notificatie per keer te zien, dan kan ik beter naar de app zelf gaan. Het notificatiecentrum kan visueel aantrekkelijker, maar ik vind het persoonlijk net goed dat je alles in één oogwenk terugvindt.

  7. Laat maar komen.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. dit vind ik niet so heel boeiend… welke update ik liever zie?

    Onder elk media app in multitaskscherm, zoals bijvoorbeeld spotify of een radio app, play, pauze, next etc + volume regelaar. Zodat ik elke app een eigen volume kan geven.
    En ik wil dan niet dat als ik een radio app aan heb, en een youtube filmpje ga kijken, de radio uitgaat. Of wanneer ik connect met een remote desktop zoals splashtop. Ik wil zelf kunnen bepalen waar ik naar luister of kijk.

    Aan deze tekortkoming erger ik mij dood!

  10. Wat komt er toch verdomd mooi spul bij Hyper Islands weg. Dit is een waardevolle gedachtengoed. Apps zullen in de loop der jaren veranderen, veranderen naar een soort dashboard. Het is te belachelijk om nu nog steeds een app te openen om een ‘Job to be done’ voor elkaar te krijgen. Dat moet sneller en efficienter. Het ecosysteem achter interactive notifications wordt groter dan je je voor kunt stellen. Apple legt de basis voor de toekomst, dat begrijpen deze ontwerpers en daar wordt mooi op ingespeeld. Het is bij lange na niet perfect nog, maar dat kan ook niet.

    Of we dit zien zitten of niet, het wordt dusdanig gefinetuned dat we geen keus meer hebben. Het gaat in de loop der tijd niet meer om een interface, maar om zo efficient mogelijk dagelijkse taken te doen.

    Dit is een mooi voorbeeld van het toekomstige ecosysteem waarbij het apparaat daar in je leven is waar het nodig is. Daar ligt zometeen ook de kracht van de Apple Watch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.