Concept Berichtencentrum iOS 9

Concept: compleet nieuw design voor het Berichtencentrum in iOS

Wat als Apple een compleet vernieuwd Berichtencentrum in iOS 9 zou introduceren? Drie ontwerpers experimenteren met het idee en hebben hun visie in een video uitgewerkt.

Concept Berichtencentrum iOS 9Hoewel het Berichtencentrum met de komst van widgets een stuk veelzijdiger is geworden, is het uiterlijk hiervan maar weinig veranderd. Zo vind je in het Berichtgeving-tabblad nog steeds een lange lijst met notificaties, waar je op kunt tappen of vegen om acties uit te voeren. Ontwerpers Petter Andersson, Friðgeir Torfi Ásgeirsson en Jonas Jerlström denken dat dit beter kan. In een video laten zij een compleet vernieuwd Berichtencentrum zien.

Het conceptuele Berichtencentrum zet niet langer de laatste notificaties van alle apps onder elkaar. In plaats daarvan krijg je alleen de apps te zien die je als laatste een bericht hebben verstuurd, waar je op tapt om het bericht te lezen. Met een veeg krijg je eerdere berichten in beeld. De notificaties zijn visueel een stuk aantrekkelijker: zo staan bij Instagram-berichten bijvoorbeeld kleine foto’s in beeld. De snelle reactie-opties die Apple in iOS 8 heeft toegevoegd zijn terug te vinden in de vorm van volwaardige knoppen, maar de berichten zijn ook uitgebreider. In notificaties van de Berichten-app zie je bijvoorbeeld een klein chatgesprek.

De ontwerpers hebben in hun concept wel een veel verzochte functie over het hoofd gezien: een knop om alle notificaties in één keer te verwijderen. Je moet in het getoonde Berichtencentrum nog steeds de notificaties van apps één of één weghalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2015, 14:45
Categorie iOS
Onderwerpen berichtencentrum, concept, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.