Apple Watch-app laat je bloedsuikerspiegel zien

Je huidige bloedsuikerspiegel zien op de Apple Watch? Het wordt mogelijk met een speciale Apple Watch-app van DexCom, die in april tegelijk met de Apple Watch verschijnt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-witHet wordt vanaf april mogelijk om op de Apple Watch je bloedsuikerspiegel te bekijken, zo schrijft The Wall Street Journal. Een app van het Amerikaanse DexCom gaat namelijk continu metingen op je pols laten zien. De app is een ideaal hulpmiddel voor diabetes-patienten, die niet meer de hele tijd hoeven te prikken om op andere apparaten hun bloedglucose-niveau te bekijken. De Apple Watch-app van DexCom verbindt met een bijbehorende monitor die diabeten aan het lichaam kunnen bevestigen. De nieuwe app voor de Apple Watch zal in april beschikbaar zijn – de maand waarin het Apple-horloge ook te koop is.


De DexCom-monitor wordt al langer gebruikt om de bloedsuikerspiegel in de gaten te houden. Het apparaat zorgt ervoor dat er continu naar je bloed wordt gekeken, waardoor je niet iedere keer opnieuw hoeft te prikken. De data van de sensor moet op het moment echter nog worden afgelezen via een bijbehorende meter. Daar gaat de Apple Watch-app verandering in brengen, waardoor je alleen nog maar op je horloge hoeft te kijken. Op de iPhone wordt het ook mogelijk om DexCom-metingen te bekijken.

Apple Watch Dexcom bloedsuiker

De aankomende Apple Watch-app van DexCom is één van de redenen waarom de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA ) zijn beleid versoepelt. Hierdoor hoeven apps bedoeld voor al goedgekeurde gezondheidsaccessoires niet meer langs de FDA te gaan. Dit betekent dat makers van meetapparatuur in de gezondheidszorg veel sneller apps voor de iPhone, iPad en Apple Watch kunnen maken. De makers hoeven de FDA er alleen nog maar op te wijzen dat dergelijke apps bestaan.

Update 10 februari:
Lezer Marco van Essen wijst ons erop, dat de sensor het prikken maar voor een deel vervangt. De sensor moet tenminste elke 12 uur met een vingerprik worden geijkt. Marco heeft type 1 diabetes en gebruikt nu de Dexcom-sensor (CGM, continu glucose meter) met een Animas insulinepomp. “De CGM-meting loopt 8 tot 12 minuten achter, omdat de meting in het onderhuids vet wordt gedaan en niet in het bloed. […] Een meting is een momentopname en je ziet niet of je dalend, stabiel of stijgend bent. Met de Dexcom wel, zodat je de insulinedosering kan aanpassen. Dit voorkomt een te hoge of een te lage waarde.” Marco wijst erop dat deze sensortechniek voornamelijk voor type 1 diabetespatiënten geschikt is en minder voor type 2 diabetes (‘ouderdomssuikerziekte’).

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 februari 2015 om 11:24
Onderwerp
Categorie
Apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.