Collecte-app op de iPhone.

Betalen met je iPhone: doneren in Nijmegen en collegegeld betalen in Groningen

Betaalverzoeken worden steeds populairder en deze worden nu ook ingezet bij andere initiatieven. Zo kun je doneren bij de Nijmeegse Vierdaagse met je iPhone en krijg je van Rijksuniversiteit Groningen een Tikkie voor je collegegeld.

Betalingen uitvoeren met je iPhone wordt steeds gebruikelijker, vooral door de komst van apps voor betaalverzoeken. Mede vanwege de populariteit van betaalverzoeken, komen er deze zomer twee nieuwe initiatieven die hier gebruik van maken. Zo kun je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse doneren voor de Stichting Beat Batten!, terwijl studenten bij de Rijksuniversiteit Groningen hun collegegeld via Tikkie kunnen betalen.

Collecte-app op de iPhone.

Doneren in Nijmegen voor Beat Batten!

Het bedrijf STB werkt in Nijmegen tijdens de Vierdaagse samen met bunq en de Stichting Beat Batten!, een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar en de behandeling van de ziekte van Batten. De ziekte van Batten is een groep erfelijke stofwisselingsziekten en om daar onderzoek naar te doen is geld nodig. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zie je dan ook collectanten van Stichting Beat Batten! lopen die voorzien zijn met een smartphone en de Collecte-app (link).

Donateurs kunnen zo via de app van de collectant zelf een bedrag selecteren. Door je telefoonnummer of e-mailadres door te geven, ontvang je vervolgens een betaalverzoek waarmee je de betaling door kunt zetten. De donatie kan zowel periodiek als eenmalig ingesteld worden. Ook zijn er collectanten die met een t-shirt met QR-code lopen, zodat je ook de code kunt scannen om direct te doneren. Het betalingsplatform van bunq wordt gebruikt om de betalingen af te ronden. De Collecte-app is dus alleen bedoeld voor collectanten, want als donateur heb je alleen je eigen bankenapp nodig.

Collegegeld betalen via Tikkie

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen binnenkort een Tikkie-bericht verwachten waarmee ze direct hun collegegeld kunnen overmaken. De RUG wil met deze methode betalingsachterstanden voorkomen. Normaal wordt het collegegeld in de vorm van periodieke betalingen automatisch afgeschreven. Als dat niet kan, dan wordt het geld dus niet overgeschreven, met als gevolg dat er een betalingsachterstand ontstaat. De Rijksuniversiteit Groningen stuurt nu momenteel al herinneringen in de vorm van e-mails en een sms-bericht, maar gaat nu dus Tikkie inzetten.

Het is de verwachting van de universiteit dat studenten een berichtje met een Tikkie-link sneller zullen afhandelen dan een standaard sms-bericht, waardoor het collegegeld dus sneller betaald wordt. Door op de Tikkie-link te klikken en met je eigen bankenapp te betalen, kun je op een eenvoudigere manier je collegegeld overschrijven.

Het is niet de eerste keer dat Tikkie gebruikt wordt door organisaties en bedrijven. Eerder was het al Transavia die een proef startte met het gebruik van Tikkie. Reizigers kunnen via Tikkie extra kofferruimte of beenruimte bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2017, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen donatie, goede doelen, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.