Chromecast kan livestreams via YouTube iPhone-app afspelen

Met de YouTube-app voor iOS en Android kun je nu ook livestreams via je Chromecast op je televisie vertonen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ChromecastGoogle laat je nu ook livestreams van YouTube via de Chromecast naar je televisie sturen. De functionaliteit is toegevoegd aan de YouTube-apps voor iOS en Android, zo maakte Google bekend. Het was al wel mogelijk om gewone YouTube-video’s te streamen, maar livestreams werden tot nog toe niet ondersteund. De functionaliteit komt daarmee mooi op tijd voor Google’s eigen ontwikkelaarsconferentie Google I/O die volgende week woensdag van start gaat. Naar verwachting zal Google er Android Wear voor wearables zoals horloges introduceren. Net als voorgaande jaren is de openingspresentatie ook weer via een livestream op YouTube te volgen.

Onlangs kondigde de populaire open source-mediaspeler VLC ook ondersteuning voor Chromecast aan. Dit betekent dat je binnenkort vrijwel elk videoformaat via de kleine Chromecast naar je televisie kunt streamen. In een apart artikel zetten we de mogelijkheden en apps op een rij die je met de Chromecast kan gebruiken.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Via NUtech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 20:29
Categorie Apps
Onderwerpen chromecast, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.