Ziggo Muziek stopt 1 augustus wegens ‘te weinig belangstelling’

Ziggo stopt 1 augustus met zijn online muziekdienst Ziggo Muziek omdat er te weinig belangstelling voor de dienst bleek te zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Ziggo MuziekNa twee jaar komt er een einde aan de eigen muziekdienst van Ziggo. De kabelaar trekt per 1 augustus 2014 de stekker uit Ziggo Muziek. Dat heeft de kabelaar bekendgemaakt op zijn website. Volgens Ziggo bleek er te weinig belangstelling voor de dienst te zijn. Klanten zullen hierover persoonlijk geïnformeerd worden. Ziggo Muziek werd in augustus 2012 geïntroduceerd als alternatief voor Spotify en andere online muziekdiensten, maar moet het nu toch afleggen tegen de concurrentie.


Met Ziggo Muziek kon je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar muziek luisteren. De muziekdienst had twee verschillende abonnementen. Voor €9,95 per maand kreeg je onder andere toegang tot zo’n 12 miljoen nummers via een iOS-app en voor €4,95 per maand kon je alleen thuis luisteren. Een van de speerpunten van Ziggo Muziek zou een uitgebreid Nederlands muziekaanbod zijn, zo vertelde Ziggo destijds aan iPhoneclub. Hiermee moest de dienst zich beter kunnen onderscheiden van de concurrentie die zich op de internationale markt richt.

Blijkbaar was dit onvoldoende om gebruikers enthousiast te kunnen maken voor het gebruik van een andere online muziekdienst. Hoeveel gebruikers van Ziggo Muziek gebruikmaken wilde Ziggo ‘uit concurrentie-overwegingen’ niet zeggen, maar het gaat in ieder geval niet om tienduizenden gebruikers, zo liet woordvoerder Erik van Doeselaar aan iPhoneclub weten. Volgens hem is er nog wel naar nieuwe mogelijkheden gezocht om de muziekdienst toch te laten voortbestaan, maar uiteindelijk zag Ziggo er geen toekomst meer in. Als de muziekdienst stopt zal ook de Ziggo Muziek-app uit de App Store verdwijnen.

Nieuwe bundels bij Ziggo Mobiel

Ziggo Mobiel heeft vandaag ook nieuwe bundels geïntroduceerd. De mobiele provider biedt nu onbeperkt bellen en sms’en bij het duurste abonnement. Ook is er een goedkoper abonnement toegevoegd voor mensen die weinig bellen en sms’en.

Ziggo Mobiel heeft sim only-abonnementen voor mensen die al klant zijn bij deze kabelaanbieder. Ze krijgen gratis toegang tot de 1,2 miljoen mobiele hotspots van Ziggo. Dit is mogelijk omdat klanten hun modem openstellen als Wi-Fi-hotspot, zodat andere klanten er gebruik van kunnen maken.

Prijsvoorbeelden voor abonnees:

  • Ziggo Mobiel Veel: 75 minuten, 200MB data, €7,50 per maand
  • Ziggo Mobiel Heel Veel: 300 minuten, 1000MB data, €15 per maand
  • Ziggo Mobiel Héééél veel: onbeperkt bellen/sms, 1000MB data, €25 per maand

Meer info: Ziggo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:23
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.