chrome remote desktop iphone

Google brengt Chrome Remote Desktop voor iOS uit

Google heeft de Chrome Remote Desktop uitgebracht, een app om op afstand je computer te kunnen bedienen. Chrome Remote Desktop is geschikt voor Mac en Windows.

Dankzij Google kun je voortaan op afstand je computer bedienen. Ze hebben daarvoor de Chrome Remote Desktop-app uitgebracht, die je op iPhone en iPad kunt installeren. Vorig jaar kwam de app al beschikbaar voor Android. Op de computer installeer je de Chrome Remote Desktop-app, die beschikbaar is via de Chrome Web Store. Een handleiding helpt je daarbij. Vervolgens installeer je op de iPhone of iPad de bijbehorende app en hoef je alleen nog maar op het scherm te tikken om de verbinding te maken.


chrome remote desktopHet werkt zowel voor Windows-pc’s als voor Macs. Je kunt inloggen in de app om te zien welke computers je hebt geconfigureerd. Computers die offline staan, zijn daarbij in grijs weergegeven. Zodra je verbinding hebt gemaakt met een externe computer, kun je deze bedienen met de trackpadmodus of de aanmaakmodus. Je kunt daartusen schakelen. Wil je omhoog of omlaag scrollen op het scherm, dan veeg je met twee vingers. Klikken en slepen werkt zoals je gewend bent: druk je vinger op een item en sleep terwijl je het blijft aanraken.

Op de iPad is de aanraakmodus de standaard werkwijze. Daarbij krijg je geen muispijltje te zien, omdat je immers overal het scherm kunt aanraken. Nadeel is dat je niet op de rechtermuisknop kunt klikken. Wil je toch een muispijltje zien, dan schakel je over naar de trackpadmodus. Daarbij heeft klikken alleen zin op de plaats waar het kuispijltje zich bevindt, dus niet waar je op het scherm drukt. Door te vegen over het scherm kun je met kuispijltje verplaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 22:41
Categorie Apps
Onderwerpen chrome, google, remote desktop
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.