Deze case maakt je Apple Watch echt waterdicht

Zwemmen met je Apple Watch en niet bang zijn dat je waterschade oploopt? De Catalyst-case maakt de Apple Watch volledig waterdicht zonder dat het de functies beperkt.

Catalyst-case
Waaghalzen hebben meerdere malen bewezen dat je gerust met je Apple Watch kunt gaan zwemmen, maar voor mensen die liever het zekere voor het onzekere nemen is er nu de Catalyst-case.


Een beschermende hoes om je Apple Watch maakt hem niet bepaald mooier, maar als je de smartwatch ook om wilt houden als je het water induikt, is het wel zo verstandig. Apple garandeert namelijk niet dat de Apple Watch 100% waterdicht is, ook al blijkt uit allerlei praktijktesten dat je er prima mee kunt zwemmen en badderen. De Catalyst omschrijft zichzelf als de eerste case die de IP68-standaard overstijgt. Dit wil zeggen dat hij zowel stof- als waterdicht is tot op een diepte van meer dan drie meter. Daarnaast is hij ook bestand tegen vallen en stoten.

Apple Watch volledig te bedienen

Om te zorgen dat de knop en digitale kroon goed beschermd zijn, is er een speciale draaiknop toegevoegd waarmee je de kroon afdekt, maar nog gewoon kunt bedienen. Ook is het touchscreen volledig operationeel en dempt de case niet de ingebouwde speaker en microfoon. Een omhoogstaande rand moet ervoor zorgen dat het scherm niet beschadigt als je het horloge laat vallen. Je kunt de sensoren onderop de Watch ook gewoon blijven gebruiken.

Catalyst

Het enige ongemak is dat je de standaard horlogebandjes van de Apple Watch niet kunt gebruiken met de Catalyst-case. Omdat het hoesje de volledige smartwatch omgeeft, kun je de bandjes niet aan de Watch bevestigen. Daarom zit er een ander bandje in de case verwerkt, waar je tijdens het zwemmen genoegen mee zult moeten nemen.

Catalyst nu al te bestellen

De Catalyst case is alleen beschikbaar voor 42mm-modellen van de Apple Watch en is vanaf de website nu alvast te pre-orderen voor $60 (€54). In de loop van november moet de case op je deurmat ploffen.

Bekijk ook

Zo waterdicht is de Apple Watch

Hoe waterdicht is de Apple Watch? Een uitgebreide video toont waterbestendigheid Apple Watch bij zwemmen en onder de douche

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.