iPhone-flip-phone

Concept: zie jij deze iPhone flip phone wel zitten?

Nostalgisch of gewoon nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje naar dit eigenaardige iPhone concept, waarin Apple's smartphone als klassieke flip phone te zien is.

iPhone-flip-phone
Flip phones zijn helemaal niet ouderwets. Kijk maar naar de pas aangekondigde LG Gentle. Een mooi moment dus, om te kijken hoe een hedendaagse iPhone met een klepje eruit zou zien. De kans dat Apple een dergelijke smartphone maakt? Nul komma nul.

Ontwerper Martin Hajek liet zijn fantasie de vrije loop en laat zien hoe een ouderwetse flip phone eruit zou zien in de stijl van Apple.

Groter toetsenbord

Dankzij het inklapbare scherm is de iPhone een stuk kleiner dan we gewend zijn en kun je het onderste display volledig als toetsenbord gebruiken. Genoeg ruimte voor emoji en andere afbeeldingen dus, die je op het bovenste scherm naar je vrienden stuurt.

iPhone-flip-phone

Als je de iPhone dichtklapt is er nog steeds een klein scherm in het midden te zien, waarop je notificaties ontvangt in de stijl van de Apple Watch. Zo kun je snel kijken wie er belt en of het de moeite waard is om de iPhone open te klappen.

Gemaakt voor Japan

Het concept lijkt zich duidelijk op de Japanse markt te richten, waar dergelijke flip phones nog steeds een stuk populairder zijn dan hier. Als Apple wil scoren in Japan, zou het volgens Martin Hajek geen gek idee zijn om een iPhone flip phone te maken. Je scherm is in ieder geval minder gevoelig voor krassen, al ziet het verbindingsstukje tussen de twee displays er wel erg breekbaar uit.

Misschien is het dus maar goed dat we een dergelijke iPhone nooit op de markt komt. Zie je een dergelijke iPhone wel zitten, dan kun je op de website van Hajek terecht voor de volledige fotogalerij.

iPhone-flip-phone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2015, 14:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp concept

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.