Livestreamen met Facebook Live binnenkort ook voor geverifieerde gebruikers

Facebook concurreert steeds meer met Meerkat en Periscope. De livestreamdienst Facebook Live is binnenkort ook door geverifieerde gebruikers te gebruiken.

Facebook Live
Facebook gaat steeds meer concurreren met livestream-apps Periscope en Meerkat, door ook een eigen videostreamdienst aan te bieden. Op het moment is Facebook Live al door beroemdheden te gebruiken vanuit de Facebook Mentions-app, maar binnenkort is deze functie voor nog meer mensen beschikbaar. Facebook zegt dat binnenkort gewone gebruikers live videostreams op Facebook mogen aanbieden. Je moet dan wel een geverifieerd account hebben.

Facebook Live: deel je belevenissen met de wereld

Facebook Live pakt het net iets anders aan dan Meerkat en Periscope. Door de dienst aanvankelijk te beperken tot beroemdheden, kan niet iedereen een eigen livestream op Facebook laten zien. Dit zorgt ervoor dat er op Facebook veel minder livestreams te bekijken zijn, maar de streams die er wél zijn spreken een veel groter publiek aan. Je ziet geen willekeurige Facebook-gebruikers voorbijkomen die bijvoorbeeld even een fietstocht streamen. De video’s zijn te zien in de gewone Facebook-app en daar blijven ze ook gewoon toegankelijk, lang nadat de stream is gestopt.

De Live-functie is sinds 5 augustus door beroemdheden te gebruiken in de Mentions-app, maar binnenkort wordt de gebruikersgroep fors uitgebreid. Volgens Facebook krijgen binnenkort geverifieerde gebruikers toegang tot Facebook Live. Mensen met een geverifieerd profiel staan bij Facebook niet te boek als beroemdheid, maar zijn wel bekend genoeg om een vinkje te krijgen. Hiermee kun je zien dat het account van de daadwerkelijke persoon is. Door deze groep toegang te geven tot Live kunnen politici, atleten, entertainers en journalisten de app voortaan ook gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2015, 12:33
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.