Buienradar featured

Buienradar krijgt ondersteuning voor Apple Watch

Buienradar voor iPhone werkt na een update ook op de Apple Watch. Je ziet op de Apple Watch of het in het komende uur gaat regenen.

Buienradar featuredDe Buienradar-app voor iOS heeft een grote 2.0-update gekregen, waarin ondersteuning is toegevoegd voor de Apple Watch. Hierdoor is het mogelijk om op het horloge te zien of het in het komende uur gaat regenen – een functionaliteit die we uitgebreid hebben besproken in onze lijst met aankomende, Nederlandse Apple Watch-apps.

De Apple Watch-app gebruikt een staafgrafiek om de mogelijke neerslag voor het komende uur te bekijken. Hierdoor geeft de app een duidelijk beeld van regen, zonder dat je op het kleine horlogescherm hoeft te turen naar een kaart. De bekende Buienradar-kaart zit overigens wel in de horloge-app. Vanaf hier kun je ook makkelijk Buienradar op de iPhone openen, om de afbeelding beter te bekijken.

Buienradar kreeg eerder al een update, waarin ook een speciale widget werd toegevoegd. Deze laat in een simpele afbeelding zien of het in het komende uur gaat regenen, zoals nu ook op de Apple Watch mogelijk is.

Lees ook: Dit zijn de eerste Apple Watch-apps in Nederland

De makers van Buienradar wijzen er in de update-informatie nog eens extra op dat je ook de weersverwachting in andere landen kunt bekijken. Door opzij te vegen en een buitenlandse locatie in te tikken, krijg je hier het veerbericht van te zien. Het is vrij bijzonder dat Buienradar hier nog eens expliciet naar refereert: afgelopen week bleek immers dat de makers van Weerplaza ook werken aan een concurrent voor de Apple Watch, genaamd BuienAlarmPro. Deze app wil in alle landen binnen Europa laten zien of het gaat regenen. Overigens is BuienAlarmPro niet van de makers van het originele Buienalarm – waar ook een Apple Watch-versie voor gepland staat.

Met de update is Buienradar er vroeg bij: de eerste exemplaren van de Apple Watch worden pas op 24 april geleverd en het horloge is alleen in het buitenland te koop. Een Nederlandse verkoopdatum is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 9:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, buienradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.