retina macbook

Installatie van 12-inch MacBook vastgelopen? Zo los je het op

De nieuwe MacBook 12-inch loopt vast tijdens de eerste installatie. Apple biedt een oplossing voor deze vroegtijdige MacBook-crash.

retina macbookApple’s nieuwe, 12-inch MacBook kan soms last hebben van vastlopers tijdens de initiële installatie, waardoor er een draaiende beach ball op het scherm verschijnt. Hierdoor kun je de MacBook niet correct instellen en is hij bij de eerste keer opstarten al niet te gebruiken. Een hardnekkig probleem, waar ook Apple zich nu bewust van is. In een nieuw supportdocument beschrijft Apple hoe je de vastloper oplost.

De MacBook reageert tijdens het installatieproces niet meer, maar volgens Apple is dit probleem in sommige gevallen slechts van tijdelijke duur: door ongeveer dertig minuten te wachten zou de installatie van je Mac worden afgerond.

Wil je niet een half uur wachten om je nieuwe MacBook te gebruiken? Dan kun je de vastloper omzeilen door je nieuwe MacBook zonder internetverbinding te installeren. Tijdens de installatie zal worden gevraagd om een draadloze internetverbinding, maar je kunt dan gewoon op Continue drukken om te installeren zonder Wi-Fi. Heb je een ethernet-adapter in je Mac, dan moet je deze eerst verwijderen.

De nieuwe, 12-inch MacBook is sinds 10 april in Nederland verkrijgbaar. Toen Apple de MacBook aankondigde, werd er door sommigen verontwaardigd gereageerd: aan de zijkant zit namelijk slechts één enkele usb-c-poort, die je moet gebruiken voor zowel apparaten als de oplaadadapter. Dit betekent dat je een extra accessoire nodig hebt als je meerdere dingen tegelijk wil aansluiten. Volgens recente benchmarks is de nieuwe MacBook ongeveer even snel als de MacBook Air uit 2011.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 7:59
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.