Dropbox Paper notitieboek

Dropbox Paper start publieke beta voor iPhone en iPad

Dropbox Paper is gestart in publieke beta. Met iOS-apps en via het web kun je samen met anderen werken aan documenten.

Dropbox Paper is vandaag gestart als publieke beta. Deze nieuwe dienst is ook op de iPhone en iPad te proberen, voor iedereen die de behoefte heeft om met meerdere mensen een document te bewerken. Dropbox Paper werd de afgelopen maanden al in een gesloten beta getest. Er is nu geen wachtlijst meer en je hoeft ook niet om toestemming te vragen.

Dropbox Paper notitieboek

Dropbox Paper als publieke beta

Dropbox Paper is vergelijkbaar met Google Docs en is bedoeld om met meerdere collega’s of andere personen aan een document te werken. Alles blijft gesynchroniseerd, ook de wijzigingen en feedback die anderen aan het document toevoegen. Via paper.dropbox.com kun je altijd bij je documenten en daarnaast kun je nu ook gebruik maken van de apps voor iPhone en iPad.

De dienst is vooral gericht op zakelijk gebruik. Zo zijn er allerlei functies toegevoegd om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen jouw team. Als iemand jouw naam heeft genoemd in een @-mention, zie je dat meteen. En als iemand commentaar heeft gegeven kun je daarop weer reageren, zodat er een online discussie ontstaat.

In onderstaand filmpje doet Dropbox extra moeite om duidelijk te maken dat werken met Paper vooral heel erg leuk is, door mensen in een hip kantoorpand en virtual reality-brillen in de strijd te gooien:

Verder is Dropbox Paper natuurlijk vooral ook bedoeld als een simpele tekstverwerker. Favoriete documenten kun je markeren, zodat je ze meteen bij de hand hebt. Zodra je mensen uitnodigt kunnen zij ook meewerken aan het document. Je hebt iOS 8.1 op je iPhone of iPad nodig om Dropbox Paper te kunnen gebruiken. Een Android-toestel volstaat ook.

De volgende Mailbox en Carousel?
Hopelijk is Paper een langer leven beschoren dan Mailbox en Carousel, twee apps die Dropbox heeft overgenomen en vervolgens de stekker eruit trok.

Zelf proberen? Dan kun je hier terecht. Zodra je meedoet krijg je ook te horen hoe je aan de iOS-apps komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 20:05
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.