Paper feature

PAPER: app met beste artikelen van AD, Volkskrant, Trouw en andere kranten

Met PAPER lees je voor een vast bedrag per maand de beste artikelen uit Trouw, Algemeen Dagblad, Volkskrant en andere Persgroep-kranten.

Persgroep PAPERDe Persgroep gaat zijn artikelen op een totaal andere manier aanbieden met de app PAPER. Voor een vast bedrag per maand kun je iedere dag 15 artikelen lezen, afkomstig uit de kranten die De Persgroep uitgeeft. Met een bedrag van 6 euro per maand is PAPER een stuk goedkoper dan veel van de kranten waar artikelen uit worden gehaald.


In de app staan verhalen uit De Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw, Het Parool, De Gelderlander, Tubantia, Brabants Dagblad, De Stentor, Eindhovens Dagblad, BN De Stem en PZC. Zes dagen per week wordt er om 12 uur een selectie gemaakt uit de beste verhalen van deze media, die je vervolgens vanuit de app kunt lezen. PAPER is te downloaden op de iPhone en iPad. Daarnaast kun je de stukken lezen in je computerbrowser.

Het idee achter PAPER zal sommige iCulture-bezoekers bekend in de oren klinken, want NRC doet al sinds een aantal jaar hetzelfde met de app NRC Reader. Het is geen wonder dat de Persgroep nu hetzelfde probeert te doen: we vonden NRC Reader zo bijzonder, dat we de app uitriepen tot ‘Beste Nederlandse nieuwkomer’ in de iCulture Awards 2013.

Hoewel het idee achter PAPER niet heel nieuw is, is het aanbod wel imposant. Voor €5,95 per maand krijg je toegang tot de beste artikelen van niet één krant, maar alle kranten die de Persgroep beheert. En dat zijn er nogal wat. De app is bovendien net wat goedkoper dan NRC Reader op het moment, waarvoor je €7,99 per maand betaalt. Daarnaast wil PAPER ook eigen content gaan aanbieden, zoals columns van speciale PAPER-redacteuren.

Er zijn steeds meer manieren om krantenartikelen te lezen zonder een duur abonnement, of de aanschaf van een losse krant. Zo blijft het Nederlandse Blendle ook aan de weg timmeren, waarmee je verhalen los kunt kopen voor een laag bedrag. Zo koop je bijvoorbeeld een interview voor een kwartje, of een nieuwsbericht voor tien cent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 mei 2015 om 15:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.