paper-for-iphone

WeTransfer neemt bekende tekenapp Paper over

Het Nederlandse WeTransfer neemt appontwikkelaar FiftyThree over, de maker van de apps Paper en Paste. Alle medewerkers en patenten gaan over naar de nieuwe eigenaar.

Het is voor het eerst dat het Nederlandse WeTransfer een Amerikaans bedrijf overneemt. De overnamesom is niet bekendgemaakt. “Met deze overname bieden we nog meer producten aan waar de creatieve gemeenschap iets aan heeft”, aldus WeTransfer-CEO Gordon Willoughby in een reactie. Paper is een van de bekendste tekenapps voor iOS. In 2012 werd de app door Apple uitgeroepen tot app van het jaar en is ruim 25 miljoen keer gedownloaden. Daarnaast maakte het bedrijf de tool Paste, waarmee je kunt samenwerken. Deze heeft ongeveer 100.000 gebruikers.

Paper: overname door WeTransfer

Dat WeTransfer kiest voor een creatieve tekenapp is op zich niet zo vreemd, want de online uitwisseldienst voor bestanden legde altijd al de nadruk op creatieve uitingen. Zo zien de downloadpagina’s van bestanden er vaak mooi uit. Internetondernemer Nalden, een van de mensen achter WeTransfer, was ook verantwoordelijk voor de kunstzinnige wallpaper-app Kuvva (ook gestopt).

paper fiftythree

De creatieve sector is dan ook belangrijk voor het in 2009 door Nalden, Rinke Visser en Bas Beerens opgerichte bedrijf. Creatieven moeten vaak grote audio- en videobestanden uitwisselen, die te groot zijn voor mail. WeTransfer is dan een prima oplossing. Het bedrijf maakte ook al eens de documentairereeks The Creative Class, waarin creatieve ondernemers en artiesten werden gevolgd.

Er zijn in de loop van de tijd nogal wat apps geweest met de naam ‘Paper’. Concurrent Dropbox heeft bijvoorbeeld ook een Paper-app, met een andere insteek, namelijk het samenwerken aan documenten. WeTransfer krijgt met Paste een eigen samenwerkingsapp in handen. Wil je meer weten over de overname, dan kun je deze Medium-post doorlezen.

paper-for-iphone

Meerdere Paper-apps
De oorspronkelijke app van FiftyThree kreeg op een gegeven moment gezelschap van Facebook Paper (inmiddels gestopt), de Paper-app van de Persgroep (inmiddels in handen van Blendle) en de Paper-app van Dropbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2018, 15:55
Bron Bron Medium
Categorie Apps
Onderwerp paper

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.