Blendle Audio luisteren.

Blendle Audio brengt gesproken nieuws – en wij hebben het getest!

Abonnees van Blendle Premium kunnen nu iets nieuws gebruiken. Met Blendle Audio worden de nieuwsberichten aan je voorgelezen. In een kwartier ben je zo meteen op de hoogte van de laatste headlines.

Blendle heeft Blendle Audio aangekondigd, waarmee je het nieuws krijgt voorgelezen. De nieuwe dienst is alleen beschikbaar voor leden van Blendle Premium, waarbij je tegen betaling twintig artikelen per dag kunt bekijken op basis van jouw smaak en voorkeuren. Met Blendle Audio luister je naar het laatste nieuws – ideaal als je in de file staat of op de trein moet wachten. Wij probeerden Blendle Audio alvast uit. Is dit de oplossing voor drukbezette mensen?

Blendle Audio: headlines voorgelezen in 15 minuten

Met Blendle Audio krijg je in 15 minuten het laatste nieuws en weer te horen. Het idee voor Blendle Audio is ontstaan vanuit de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Het team van Blendle merkte dat podcasts steeds populairder worden en dat er onderweg een thuis steeds meer naar on-demand audio wordt geluisterd. Als antwoord daarop is Blendle Audio bedacht, waarin je nieuwsartikelen zonder reclame krijgt voorgelezen. Blendle heeft onder andere stemactrice Mila-Marie Bleeksma ingehuurd om de artikelen voor te lezen. Ook (professionele) stemmen van de Scholen voor Journalistiek in Nederland spreken de berichten in.

Blendle Audio pop-up en headlines.

Blendle Audio in gebruik

Je vindt Blendle Audio in het Premium-deel van de Blendle-app. Bovenaan de app vind je een knop waarmee je in één keer naar het laatste nieuws kan luisteren. Een getal geeft aan hoeveel audio-opnames er voor je klaar staan. Gemiddeld duurt elke sessie ongeveer vijftien minuten. Het is dus niet zo dat je elk Blendle-artikel kunt laten voorlezen, want het is beperkt tot de selectie die Blendle voor je heeft gemaakt. Dat sluit immers het beste aan op Blendle Premium, waarbij je ook maar een beperkte selectie uit het totaalaanbod krijgt.

Telkens keer wanneer je op de Luister nu-knop tikt, krijg je een nieuwsoverzicht te horen waarin je voornaam is verwerkt. Het team van Blendle heeft daarvoor duizenden voornamen los ingesproken. Dit werkt dus alleen met gangbare voornamen, zoals Benjamin. Daarna krijg je een korte samenvatting van het weer, gevolgd door de hoofdpunten, zodat je in ongeveer anderhalve minuut weet wat er speelt. Tot slot krijg je nog wat overige artikelen voorgelezen. Dit kan een artikel van een minuut zijn, maar ook een langer verhaal van ongeveer vijf minuten uit bijvoorbeeld De Volkskrant. Door heen en weer te vegen kun je naar het volgende artikel gaan.

Bediening van Blendle Audio.

Stemmen en bediening
Het is jammer dat je niet bij alle voorleesartikelen de geschreven versie kunt bekijken. Bij sommige staat een knop om het volledige artikel te lezen, maar dat geldt niet voor alle geselecteerde verhalen.

In onze test vonden we de stemmen en de overgangen tussen artikelen niet altijd even prettig. Twee keer gebruikte de voorleesstem dezelfde introductie voor een artikel (“En dan even iets anders”), wat nogal herhalend overkomt. Ook is de audiospeler aan de wat kleine kant, waardoor bladeren door een voorgelezen verhaal wat lastiger gaat.

Wat wel handig is, is dat je je iPhone kunt vergrendelen en de audio kunt bedienen met standaard audioknoppen op het toegangsscherm of via het Bedieningspaneel, zodat je naar het volgende artikel kunt springen als iets je niet aanspreekt.

Slimme speakers en CarPlay
Blendle geeft daarnaast aan dat ze ook van plan zijn om slimme speakers te gaan ondersteunen, waardoor je ook via die apparaten de artikelen voor kunt laten lezen. We hebben bij Blendle navraag gedaan om welke speakers het precies gaat. Voor de HomePod is het nog te vroeg, omdat er nog weinig bekend is over hoe apps omgaan met het afspelen van geluid via de HomePod. Wel heeft het team van Blendle geëxperimenteerd met Siri, door Siri te laten denken dat Blendle een workout-app is. Standaard werkt Siri niet met podcast-apps, maar zodra dat wel mogelijk wordt is Blendle van plan om dit te ondersteunen. Ondersteuning voor de Google Home staat ook op de planning, maar voor wanneer is nog niet duidelijk.

Wat betreft ondersteuning voor CarPlay kun je via je radiosysteem luisteren naar de nieuwsberichten via de CarPlay-app Huidige. Je hebt dan dezelfde bediening als de audioknoppen op de iPhone en Apple Watch. Er is echter geen aparte Blendle-app voor CarPlay, waardoor je dus niet via je systeem de nieuwsberichten kunt selecteren. Om een Blendle-app in CarPlay te kunnen krijgen is toestemming van Apple nodig. Blendle heeft tegenover iCulture aangegeven dat ze hiermee bezig zijn.

Blendle Audio is vanaf nu beschikbaar voor iedere Blendle Premium-gebruiker in de vernieuwde Blendle-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 6:45
Categorie Apps
Onderwerp blendle
Device iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.