apple-demoruimte-9-september

‘Apple wil betere batterijduur als Apple Watch in 2015 uit komt’

De Apple Watch krijgt een betere batterijduur dan aanvankelijk gepland: Apple is druk bezig om nog voor de officiële introductie de batterijduur verder op te rekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple watch met opladerApple is bezorgd dat de batterijduur van de Apple Watch niet goed genoeg is. Volgens Re/code zijn ze aan het kijken of ze de batterijduur nog kunnen verlengen, voordat de smartwatch begin 2015 op de markt komt. Officieel heeft Apple niets gezegd over de accuduur van de Apple Watch, maar ze wekken in hun marketingverhalen wel de indruk dat het ongeveer een dag is. Tim Cook verkondigde dinsdagavond op het podium dat de batterij een hele dag meegaat en dat het horloge zo is ontworpen dat je het ‘s nachts kunt opladen. Cook zei letterlijk:

We expect usage of Apple Watch through the day to be incredible. We’ve designed it to be simple to charge at night.


Maar die korte batterijduur heeft al tot kritische geluiden geleid. Mensen willen een horloge dat superdun en waterdicht is, maar ook een week lang meegaat, ook al is dat nog technisch onmogelijk. Die geluiden heeft Apple uiteraard ook gehoord en het is daarom geen wonder dat ze zich opnieuw tot Re/code gewend hebben om de gemoederen te sussen. De invloedrijke blogger Seth Weintraub zegt te hebben gehoord dat de batterijduur niet eens 24 uur is:

De Apple Watch heeft trouwens geen batterijstatusicoontje in het scherm, wat de geruchten nog eens extra aanwakkerde dat batterijduur niet een van de sterkste punten is van de Apple Watch. De andere punten die Weintraub aanstipt (niet modieus, klein scherm) zullen zich in de praktijk moeten bewijzen. Wel zijn er nog enkele andere kritische punten te noemen. In onderstaand filmpje zie je twee vrouwen enthousiast joggen met een Apple Watch, maar om gebruik te kunnen maken van alle functies zul je nog steeds een iPhone moeten meenemen. De Apple Watch is voor GPS en internetverbinding namelijk afhankelijk van de iPhone.

Lees ook: Dossier Apple Watch en Apple Watch kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 21:45
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.