Dicteren op de Apple TV.

Derde beta tvOS 9.2 voor Apple TV met apps in mappen en dicteren nu beschikbaar

De derde beta van tvOS 9.2 is door Apple beschikbaar gesteld. In tvOS 9.2 worden enkele nieuwe functies toegevoegd, zoals Bluetooth-toetsenborden en het plaatsen van apps in mappen.

Apple TV met tvOS.
De derde beta van tvOS 9.2 is net door Apple beschikbaar gesteld. tvOS 9.2 maakt het onder andere mogelijk om apps in mappen te plaatsen. De vorige beta verscheen op 25 januari 2016. De betaversies van tvOS zijn alleen te downloaden voor ontwikkelaars met de nieuwe Apple TV.

Apps in mappen plaatsen en iCloud-fotobibliotheek bekijken in tvOS 9.2

tvOS 9.2 voor de nieuwste Apple TV voegt een aantal welkome functies toe. Allereerst is het mogelijk om apps in mappen te plaatsen en zelf een naam te geven, waardoor er veel meer orde komt in het Apple TV-menu. Bovendien is het met de komst van de nieuwste update eindelijk mogelijk om iCloud-fotobibliotheek te gebruiken, waardoor je al je foto’s makkelijk op de televisie kunt bekijken. Ook Bluetooth-toetsenborden kun je met de komst van tvOS 9.2 aansluiten op je nieuwe Apple TV.

Nieuw in de derde beta van tvOS is de mogelijkheid tot dicteren. Door in invoervelden voor tekst op de zoek-knop te drukken, kun je woorden dicteren en wachtwoorden en inloggevens spellen. Naast de Remote-app en Bluetooth-toetsenborden is dit de derde alternatieve manier om tekst in te voeren op de Apple TV. De functie is nog niet beschikbaar in Nederland. Siri kan (in landen waar Siri voor de Apple TV beschikbaar is) nu ook zoeken naar apps in de App Store.

Dicteren op de Apple TV.

De nieuwste beta is te downloaden via het Developer Center van Apple. De beta is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Om de beta te installeren, moet je deze downloaden via een computer. Je sluit vervolgens de Apple TV aan via een USB-C-naar-USB-A-kabel en installeert deze via iTunes. Zodra de update publiekelijk beschikbaar komt, is deze gewoon via het internet vanuit de instellingen op de Apple TV te downloaden.

Meer over tvOS

De nieuwste vierde generatie Apple TV heeft een geheel eigen besturingssysteem, gebaseerd op iOS. Met tvOS is het voor het eerst op de Apple TV mogelijk om apps te downloaden vanuit een specifieke App Store. Iedere geregistreerde ontwikkelaar kan daardoor apps voor de Apple TV maken.

Screenshot: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2016, 19:32
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.