Feedly update voegt 3D Touch, San Francisco-font en Safari-viewer toe

RSS reader Feedly is er weer een stuk handiger op geworden na een nieuwe update. Zo kun je op de iPhone 6s 3D Touch gebruiken en is het San Francisco-font toegevoegd.

Feedly-icon De populaire RSS reader Feedly is uitgebreid met een aantal handige nieuwe functies. Zo ondersteunt de app nu het San Francisco systeemfont van iOS 9 en kunnen eigenaren van een iPhone 6s en iPhone 6s Plus 3D Touch gebruiken om snel naar een bepaald gedeelte van de app te springen.


Versie 30.0.0 van Feedly voegt de Safari viewer toe aan de app. Zodra je een artikel volledig wilt lezen, kun je nu dus alle mogelijkheden van de Safari-browser gebruiken. Mocht je een artikel toch nog in Safari willen openen, dan kun je op de daarvoor bestemde knop rechts onderin beeld tikken.

Bekijk ook

Waarom Apple voor het San Francisco-lettertype kiest

Apple gaat het lettertype Helvetica Neue op de iPhone, iPad en Mac mogelijk vervangen door San Francisco. Maar waarom eigenlijk? Een typografie-expert analyseert de eigenschappen van dit lettertype, dat bij Apple in eigen huis is ontworpen.

Feedly met San Francisco-font

Daarnaast is het Helvetica-font vervangen door San Francisco, waardoor Feedly beter aansluit bij de rest van iOS. In de instellingen van de app kun je San Francisco ook selecteren voor de artikeltekst. Feedly stelt hier standaard Slab Serif voor in.

Feedly-Quick-Action Feedly-Nieuw-Font

De batterij van je iPhone of iPad krijgt het ook minder zwaar als je deze versie van Feedly installeert. De update zou namelijk alle achtergrondactiviteiten van de app uitschakelen, wat de accuduur van je toestel ten goede komt. Ook kun je nu het app-icoon stevig indrukken op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus om het Quick Action-menu te openen. Hier kun je direct naar de feed van vandaag, je must reads of opgeslagen verhalen springen.

Opgelet: gebruik je iOS 8 op je iDevice dan raadt Feedly af om deze update te installeren. Een bug zorgt er namelijk voor dat de app op iOS 8 niet meer opstart. Feedly zegt dit ongemak snel te verhelpen met een fix.

Eerder dit jaar verscheen Feedly ook voor de Apple Watch. In onderstaande review van deze Watch-versie bespreken we deze handige uitbreiding van Feedly.

Bekijk ook

Review: Feedly-app op de Apple Watch, hoe handig is dat?

Met de Feedly-app voor de Apple Watch kun je voortaan RSS-feeds op je pols lezen. Hoe handig is dat? Of kun je net zo makkelijk de iPhone pakken?

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 oktober 2015 om 13:14
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.