Ben en Simpel leveren begin 2013 nano-sims voor iPhone 5

Telecomprovider Ben zal pas begin 2013 nano-sims aanbieden voor de iPhone 5. Dit laat de provider weten aan verschillende iPhoneclub-lezers op Facebook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nano-sim BenTelecomprovider Ben zal pas vanaf begin 2013 nano-simkaarten leveren voor de iPhone 5. Dit vertelde Ben aan een iPhoneclub-lezer op Facebook. Dit betekent dat iPhone 5-kopers zijn genoodzaakt om te proberen hun simkaart zelf tot een kleiner formaat te snijden, als ze dit jaar al gebruik willen maken van een Ben-abonnement. Verschillende andere providers bieden de nieuwe nano-sim vlak voor of op de verkoopdatum van de iPhone 5 aan in Nederland en België.

Het gebrek aan nano-sims zal voor veel abonnees bij Ben waarschijnlijk bezwaarlijk zijn. Hoewel je een huidige simkaart kunt verknippen, zal niet iedereen het aandurven om dit ook daadwerkelijk te doen. Omdat de iPhone 5 ook nog niet verkrijgbaar is, weten we nog niet zeker of een kleiner geknipte simkaart daadwerkelijk als nano-sim kan functioneren. Durf je het aan, dan kun je onze handleiding erbij pakken om je simkaart tot een nano-sim om te knippen. Er is ook een speciale nano-simknipper verkrijgbaar.

Zit je bij een andere provider? We maakten onlangs een uitgebreid overzicht, waarin staat vermeld wanneer je precies een nano-simkaart voor welk bedrag bij je provider kan halen.

Nano-sim Ben Facebook

Simpel levert nanosim ook pas in 2013

Ook telecomprovider Simpel levert pas in 2013 nano-simkaarten. Simpel heeft in een bericht op de website aangegeven dat de nano-simkaart pas in het begin van 2013 komt. In de tussenliggende periode zul je dus je bestaande simkaart op maat moeten knippen. Simpel meldt:

Voor de iPhone 5 is een nieuw type simkaart nodig. Dit is de ‘nano’ simkaart. Momenteel kun je deze simkaart bij Simpel niet bestellen. Als nieuwe of bestaande klant kun je deze simkaart naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 aanvragen.

Simpel en Ben zijn allebei gelieerd aan T-Mobile. Bliep, een jongerenprovider die ook gebruik maakt van het netwerk van T-Mobile, besloot de zaak creatief op te lossen en maakte bekend dat ze de simkaarten zelf in het juiste formaat hebben geknipt.

Tipgevers: Erwin en Jordi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 16:40
Categorie Providers
Onderwerp nano-sim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.