iPhone 14 Pro Always-on

Reacties voor: Zoveel batterij verbruikt het always on-scherm van de iPhone 14 Pro

Op de iPhone 14 Pro kun je vergeleken met andere telefoons relatief veel zien op het always on-scherm. Dat kan dus maar één ding betekenen: het kost meer batterij. Maar hoeveel dan? Dat zocht een YouTube-kanaal uit.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Oké na 8 uur 3% en dus na 24 uur 20% met always on met wallpaper? 3×8=24 oftewel 3×3=9.

    Dus hoe kan 8 uur 3% zijn en 24 uur 20% zijn, dat zou dus 9% moeten zijn.

    Oh lees nu dat het komt door het optimistische batterij percentage wat je iPhone aangeeft, vindt het wel een groot verschil.

  2. Zonde van de accu die hierdoor ook sneller slijten zal. Zéker als het gaat om dergelijke “functionaliteit”.

  3. Dus worst case verlies je 20% op een 24urige dag.

  4. Origineel geplaatst door Axel
    Dus worst case verlies je 20% op een 24urige dag.

    Alleen als je ‘m de gehele 24 uur in 1000lux daglicht laat liggen. Tenzij je op de noordpool woont is dat niet heel waarschijnlijk.

  5. Precies wat ik al dacht, ik vind het vrij fors voor een functie die je niet absoluut nodig hebt. Nou heb ik geen 14 pro, wel een 13 pro max waar deze functie niet op zit. Als dat wel het geval was dan zou ik hem niet gebruiken. Voor die ene handeling extra hou je wel 20% extra batterijduur over.

  6. Ik gebruik het totaal niet op m’n 14 Pro Max. Vind het een overbodige functie.

  7. @EOTB: Inderdaad het is ook helemaal niet nodig, ook op mijn Apple Watch staat het uit.
    Het verbruikt sowieso te veel stroom wat zonde is, en wat ook helemaal niet nodig is.

    Dan zie je maar geen info wat ook niet nodig is, je moet niet zo panisch zijn op die informatie.
    Net als vroeger met android met die notificatie ledjes, mensen zijden je kan toch niet zonder. je wil toch weten wanneer er iets binnen komt.
    Ik kwam van android af en kon het missen als kiespijn, gewoon niet elke 5/10 min op je telefoon kijken en je zelf wat rust geven(Of een uur kan die ook prima blijven liggen).
    Alleen als het echt heel belangrijk prive kan gebeuren ok(Dan kijk je wat vaker misschien), anders niet zo panisch doen over die notificaties zo belangrijk is het niet.

  8. Het is voor de gehele dag één zinloze functie. Het kan eventueel handig (tijdelijk) zijn voor bepaalde toepassingen.

    Scherm slijt eerder als deze altijd aan staat, het is immers OLED en de accu slijt eerder. Kortom zinloos.

  9. Tja, ik gebruik het erg vaak. Ik denk dat ik onder de streep meer batterij bespaar door mijn iPhone niet de hele tijd te unlocken.

  10. Ik doe makkelijk ruim twee dagen met mijn iPhone 14 pro max. Af en toe staat het beeldscherm aan, maar vaak ook niet. Het is een leuke toevoeging om zo nu en dan te gebruiken. Over functionaliteit kan je je over van alles afvragen of het nodig is. Ik vind het een leuke toevoeging en het staat mooi. Als ik geen 14 pro max had zou ik ook zeggen dat ik het scherm nooit aan zou zetten 😉

  11. @Michel: Hoe doe je dat? Ik heb ook een 14 Pro Max, en na een halve dag zit ik zoals vele tegenwoordig al op 72% met een batterij die nog 100% oplaad. Op het internet klagen er zoveel, zoals ik, over de batterij sinds 16.2

  12. Bij mij loopt schermtijd door tijdens always on scherm, iemand hier meer last van of oplossing? Opnieuw opstarten en harde reset reeds geprobeerd zonder resultaat.

  13. @Michel: Waarom zou iemand daar om liegen, het is gewoon een persoonlijk oordeel. Ook op mijn iWatch 7 gebruik ik geen always on scherm, om precies dezelfde rede. Zonde van de batterijduur. In mijn ogen is niet alles even nuttig wat er op een toestel mogelijk is. Er zijn wel meer zaken die bij mij uit staan.

  14. Origineel geplaatst door Frederick
    @Michel: Hoe doe je dat? Ik heb ook een 14 Pro Max, en na een halve dag zit ik zoals vele tegenwoordig al op 72% met een batterij die nog 100% oplaad. Op het internet klagen er zoveel, zoals ik, over de batterij sinds 16.2

    Mijn schermtijd is ongeveer 3 a 4 uur per dag en dan met scherm hit vaak nog 1,5 uur aan muziek. 72% na een halve dag mag je toch wel zorgelijk noemen en herken ik niet…

  15. Volgens een gepubliceerd onderzoek op 9to5 site:
    Always-on with wallpaper = 0.8% more battery drain per hour
    Always-on without wallpaper = 0.6% more battery drain per hour

  16. Origineel geplaatst door hans
    @Michel: Waarom zou iemand daar om liegen, het is gewoon een persoonlijk oordeel. Ook op mijn iWatch 7 gebruik ik geen always on scherm, om precies dezelfde rede. Zonde van de batterijduur. In mijn ogen is niet alles even nuttig wat er op een toestel mogelijk is. Er zijn wel meer zaken die bij mij uit staan.

    Nergens staat iets over liegen, ik ga alleen door over hoe ik er tegen aankijk. Iemand anders mag van mij vinden wat hij of zij wil. Het woord liegen kom ik nergens tegen??? Ik schrijf zelfs dat ik mijn scherm ook niet altijd aan heb. Bij mij staat mijn watch ook meestal uit. Jouw persoonlijk oordeel lijkt best op die van mij, liegen we nu beide? 😂🤣

  17. Ik heb afgelopen februari een nieuwe 12 pro bij mijn abbo genomen, en ik heb nú al 20% verlies van mijn batterijpercentage. Ik schrik ervan hoe snel dat gaat! Voorheen deed ik hier ongeveer twee jaar over.
    Zo een always on functie gaat bij mij direct uit (net zoals bij mn Apple Watch7)

  18. Als die ip14 in je jas of broekzak zit is het licht ook uit blijkbaar.
    Die paar keer dat hij op tafel ligt mag het klokje licht geven 🤓

  19. Ik zet mijn toestellen gewoon helemaal uit als ik ze niet gebruik. Verbruikt geen batterij en ze slijten minder.

  20. Ik heb dit nooit aan vind het ook iets nutteloos. Alles wat belangrijk is komt toch via iWatch binnen zonder dat iemand anders het hoort of ziet. Dus ze hadden deze optie er niet hoeven op te zetten.

  21. Origineel geplaatst door Kbm
    Ik heb afgelopen februari een nieuwe 12 pro bij mijn abbo genomen, en ik heb nú al 20% verlies van mijn batterijpercentage. Ik schrik ervan hoe snel dat gaat! Voorheen deed ik hier ongeveer twee jaar over.

    Zo een always on functie gaat bij mij direct uit (net zoals bij mn Apple Watch7)

    Ik heb mijn 12pro al zo’n 2 jaar en 15% aan capaciteit verloren. Het lijkt erop dat er iets niet goed helemaal goed gaat bij jouw toestel…

  22. Origineel geplaatst door Edwin
    Ik heb dit nooit aan vind het ook iets nutteloos. Alles wat belangrijk is komt toch via iWatch binnen zonder dat iemand anders het hoort of ziet. Dus ze hadden deze optie er niet hoeven op te zetten.

    Voor mensen zonder Apple Watch kan het wel handig zijn. 🤓

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.