AutoSleep 6 met nieuw design en Siri.

Populaire slaapapp AutoSleep heeft nieuw design en werkt met Siri Shortcuts

De slaapapp AutoSleep is flink vernieuwd. De app verzamelt nu allerlei nieuwe gegevens over je slaap, heeft een nieuw design en werkt nauw samen met Siri.

Bijna twee jaar geleden verscheen AutoSleep, een app waarmee je je slaap kan meten via de Apple Watch. In onze review van AutoSleep waren we erg te spreken over deze app. Vorig jaar kreeg AutoSleep een grote update met ondersteuning voor het live meten van je slaap via de Apple Watch en nu is ontwikkelaar Tantsissa terug met opnieuw een grote update. In AutoSleep 6 is het design op de schop gegaan en kun je aan Siri vragen wanneer het tijd is om te gaan slapen.

AutoSleep 6: nieuw design en Siri Shortcuts

Als je al fervent gebruiker bent van AutoSleep, dan zal het nieuwe design meteen opvallen. De slaapringen kunnen nu in verschillende kleuren getoond worden die aangeven hoe goed je op dat moment sliep. De nieuwe Sleep Session-grafieken brengen beter in kaart hoe je de afgelopen nacht geslapen hebt, waarbij je de gegevens zelfs per minuut kan bekijken. De app houdt ook bij of je juist slaap tekort hebt of te veel geslapen hebt in het nieuwe Wellness-gedeelte. Je zogenaamde slaaphygiëne houdt je gewoontes wat betreft het slapen bij, om je te helpen op vaste tijden naar bed te gaan.

Qua design kun je bij de app nu ook kiezen voor een nog donkerdere dark mode. Is licht meer jouw ding, dan kan dat ook nog gewoon. Je wisselt eenvoudig tussen de thema’s via de instellingen van de app.

AutoSleep 6 met Slaaphygiëne en Siri.

Een belangrijk nieuw onderdeel in de app is het Siri-dashboard. Via de Siri-knop in de menubalk spring je in één keer naar alle mogelijke Siri-opdrachten die je in kan stellen, afhankelijk van het gebruik van de app. Je kan bijvoorbeeld aan Siri vragen hoe laat je naar bed moet. Siri toont dan precies hoe laat je de vorige nacht wakker werd en op basis daarvan adviseert de app een nieuwe bedtijd. Door de nauwe samenwerking met Siri Shortcuts kun je AutoSleep ook combineren met andere apps die Siri ondersteunen. De ontwikkelaar heeft op een aparte pagina op haar website uitgelegd wat er nog meer mogelijk is.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple werkt aan slaapanalyses via de Apple Watch, mede sinds de overname van Beddit. Onlangs bracht Apple samen met Beddit een nieuwe versie van haar slaaptracker uit, dus het lijkt er niet op dat dit er snel aan zit te komen. Tot die tijd kun je dus AutoSleep gebruiken, maar check ook ons overzicht met andere slaapapps op de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2018, 10:45
Categorie Apps
Onderwerp slapen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.