AutoSleep 5 op Apple Watch.

AutoSleep laat je nu ook live je slaap meten via je Apple Watch

AutoSleep 5 brengt heel veel nieuwe en verbeterde functies naar deze slaapapp. Zo kun je nu live je slaap meten via je Apple Watch, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Voor iPhone X-gebruikers is er ook goed nieuws, want de app is eindelijk bijgewerkt.

Dit voorjaar bespraken we op iCulture de app AutoSleep, waarmee je je slaapkwaliteit kon meten. Dit werkte met Apple Watch en een gekoppelde iPhone, maar vanaf versie 5 van de app is tussenkomst van je iPhone niet meer nodig. Dat betekent dat je eenvoudiger live je slaap kunt meten via je Apple Watch. Ook is de iPhone-versie nu geoptimaliseerd voor de iPhone X.

AutoSleep met live slaaptracking op Apple Watch

De Apple Watch is één van de mogelijkheden om je slaap bij te houden in AutoSleep. Om je slaap te meten is het met de nieuwe versie van AutoSleep niet nodig om iets te doen. De enige vereiste is dat je je Apple Watch draagt terwijl je slaapt en de rest gaat dan vanzelf. Alle berekeningen worden op de Apple Watch gedaan. Je slaapkwaliteit en andere gegevens worden in ringen getoond, vergelijkbaar met de Activiteit-app van Apple. Je kunt zo precies zien hoelang je de afgelopen nacht geslapen hebt en hoe dit in verhouding staat tot de afgelopen zeven dagen. Ook de slaapkwaliteit wordt op deze manier weergegeven, gecombineerd met je gemiddelde hartslag. Door aan de Digital Crown te draaien, kun je door de gegevens bladeren.

AutoSleep 5 op Apple Watch.

De Lights Off-functie is opnieuw ontworpen. Hiermee wordt bijgehouden hoe lang je in bed lag, zonder dat je daadwerkelijk lag te slapen. Je kunt deze functie nu altijd raadplegen via de Apple Watch en wordt ook weergegeven via de complicatie op je wijzerplaat. Ook de gegevens van Lights Off worden weergegeven met behulp van een ring, zodat je snel kunt zien hoelang je in bed gelegen hebt. Verder is de app ook geoptimaliseerd voor watchOS 4, zodat hij een stuk efficiënter werkt.

AutoSleep 5 navigeren op Apple Watch.

Ook aangepaste iPhone-app
Tot slot is ook de iPhone-app onder handen genomen. AutoSleep 5 werkt onder iOS 11 een stuk sneller en moet volgens de ontwikkelaar in nog geen seconde je slaap gedetecteerd hebben. In de weergave van de gegevens is ook het één en ander veranderd. De grafieken voor slaapkwaliteit staan nu onder de klok. In deze klokweergave is nu ook de diepe slaap meegenomen, zodat je in één oogopslag meer van je slaap kunt zien. De ontwikkelaar heeft ook nog allerlei andere wijzigingen aangebracht in de weergave van je statistieken. Voor iPhone X-gebruikers is het goed om te weten dat de app bijgewerkt is, zodat hij er mooi uit ziet op het grotere en randloze scherm. Meer over de specifieke veranderingen in deze versie vind je op de website van AutoSleep.

AutoSleep 5 op iPhone X.

AutoSleep is één van de betere slaapapps om je slaapkwaliteit te meten, zeker in combinatie met de Apple Watch. Apple zou zelf ook van plan zijn om meer met slaap te doen, onder andere door de overname van Beddit. Tot die tijd is AutoSleep een aanrader om je slaap in kaart te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2017, 9:20
Categorie Apps
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.