Elton-John-Apple-Music

Deze artiesten gaan radioshows maken voor Beats 1

Wat hebben Elton John, Drake, Pharrell en Josh Homme met elkaar gemeen? Het zijn niet alleen muzikanten, maar vanaf volgende week dinsdag ook Beats 1 dj's.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Elton-John-Apple-Music
Apple heeft een flinke lijst met bekende artiesten gepresenteerd, die allemaal hun eigen radioprogramma zullen maken op Beats 1. Dit is de 24/7 radiozender van Apple Music, die afwisselend vanuit Londen, New York en Los Angeles uitzendt.


The New York Times publiceerde vandaag een uitgebreid artikel over Apple Music, Apple’s muziekdienst die volgende week dinsdag van start gaat. In het verhaal worden nieuwe namen van Beats 1 DJ’s onthuld, die om de paar uur de standaard radioblokken afwisselen.

Elton John, Pharrell en meer

Beats 1 zal onder meer shows krijgen van Pharrell Williams, Dr. Dre, Elton John, Drake, St. Vincent, Josh Homme (Queens of the Stone Age), Disclosure en Jaden Smith. Artiesten die een breed scala aan muziekgenres vertegenwoordigen dus, van hip hop tot gitaarrock.

Hoe de artiesten hun shows precies invullen blijft nog even de vraag, maar een show met de naam ‘Elton John’s Rocket Hour’ klinkt in ieder geval veelbelovend. Dat Pharrell Williams en Drake van de partij zijn is geen verrassing, ze waren allebei aanwezig tijdens de onthulling van Apple Music en daarnaast is Freedom van Pharrell de eerste single die exclusief op Apple’s muziekdienst verschijnt. Ex BBC1 DJ Zane Lowe is een vaste host op Beats 1 en zal als eerste interview in gesprek gaan met Eminem. De andere vaste dj’s zijn Ebro Darden (vanuit New York) en Julie Adenuga (vanuit Londen).

Klaar voor 30 juni

Met de onthulling van de Beats 1 DJ’s komt Apple Music weer een stapje dichterbij 30 juni: de dag waarop de streamingdienst van start gaat. Gisteren tekenden twee belangrijke partijen nog een contract, waardoor er meer dan 20.000 indielabels aan het aanbod toegevoegd kunnen worden.

Ook Taylor Swift is van de partij

Taylor_Swift_1989Aan het lijstje van mensen die meedoen met Apple Music kunnen we ook Taylor Swift toevoegen. Haar oudere albums zouden al beschikbaar komen op Apple Music, maar nu is bekend geworden dat ook haar album 1989 te beluisteren zal zijn. Swift kwam in het nieuws toen ze een openbare brief aan Apple schreef, waarin ze het beleid van Apple bekritiseerde. Ze vond het niet fair dat Apple tijdens de drie maanden durende proefperiode geen cent zou uitkeren aan artiesten. Later draaide Apple bij en liet weten dat er gewoon betaald zal worden. Het gaat volgens geruchten om 0,2 cent per afgespeeld nummer. Interessant is ook, dat we begin dit jaar schreven dat Apple graag exclusieve nummers via Apple Music zou willen aanbieden. Taylor Swift werd daarbij expliciet met naam genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2015, 10:37
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, beats, muziek
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.