AppLoop App Generator maakt iPhone-applicatie van rss-feed

AppLoop lanceert de dienst App Generator, waarbij je in nog geen minuut een iPhone-applicatie kunt laten genereren aan de hand van een rss-feed. AppLoop zorgt ook dat de applicatie in de App Store komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AppLoop App GeneratorAppLoop heeft de App Generator gelanceerd, een dienst waarbij elke rss-feed kan worden omgezet in een iPhone-applicatie. Het is bedoeld voor mensen die hun eigen applicatie willen maken, maar niet beschikken over kennis van Objective-C of andere programmeerervaring hebben. AppLoop zorgt voor het programmeerwerk, onderhoud en kan ook de applicatie ter goedkeuring bij Apple aanbieden. In ruil daarvoor strijken ze 40% van de omzet van betaalde applicaties op.

Het klinkt natuurlijk mooi, een dienst die het werk uit handen neemt en waarbij je pas hoeft te betalen als je daadwerkelijk iets verdient met je applicatie, maar er zitten toch wel beperkingen aan. Het gaat in feite om rss-feeds die in een aparte applicatie worden getoond, waardoor de toegevoegde waarde niet zo groot is ten opzichte van een mobiele versie van je website.

En je zit vast aan de functionaliteit die AppLoop heeft gekozen, waarbij de gebruiker door recente berichten kan bladeren, favorieten kan opslaan en berichten kan doorsturen naar vrienden via e-mail, Facebook of Twitter. Zou je liever ook Hyves aan dat lijstje willen toevoegen, dan is dat niet mogelijk. Ook de afbeeldingen in rss-feeds worden voorlopig niet getoond.

Als contentuitgever zul je eerst geaccepteerd moeten worden door AppLoop; het aantal uitgevers is op dit moment nog beperkt. Pluspunt is wel dat je applicatie een eigen gezicht krijgt, met het logo van je blog en een zelfgekozen kleurenschema. Een ander pluspunt ten opzichte van een mobiele website is dat de content lokaal op de iPhone wordt bewaard, zodat de gebruiker het offline kan lezen.

AppLoop wil nog meer functies in toekomstige versies toevoegen, zoals afbeeldingen uit rss-feeds en ondersteuning voor meerdere feeds, bedoeld voor websites die per categorie een aparte rss-feed aanbieden. Tevens zijn er plannen om een Android-variant te maken, zodat je straks je applicatie op beide platformen tegelijk kunt uitbrengen. En App Loop wil ook een betaalde versie uitbrengen, met nog meer functionaliteit.

Hoe werkt het achter de schermen? In feite maakt de dienst een .plist-bestand op de server aan, waarop een aantal AppleScripts wordt losgelaten, die de code genereert. Zelf hoef je geen regel code te schrijven en voor AppLoop is zo’n gestandaardiseerde oplossing ook makkelijk uit te voeren: als ze eenmaal de AppleScripts goed werkend hebben gaat alles automatisch. Het hele proces van het maken van een applicatie kost minder dan een minuut. Je kunt zelfs een versie voor ad-hoc distributie laten maken, zodat je de applicatie kunt testen voordat ‘ie in de App Store komt.

Meer info: App Loop
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2008, 16:05
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.