iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Lala brengt iPhone-app uit, muzieknummers voor 10 cent

Lala gaat een iPhone-applicatie uitbrengen, waarmee je streaming muziek kunt luisteren. Extra nummers koop je voor 10 dollarcent per stuk, maar je kunt er alleen online naar luisteren.

Lala iPhoneLala is een muziekdienst waarmee je toegang krijgt tot je muziekcollectie, overal ter wereld. Dat betekent niet dat je je complete muziekcollectie moet uploaden, want Lala kan bepalen welke nummers uit jouw collectie al aanwezig zijn in de catalogus van henzelf. Die catalogus is onlangs flink uitgebreid naar 6 miljoen nummers. Maar er is meer nieuws: ze brengen een iPhone-applicatie uit en gaan muzieknummers verkopen voor een ongelooflijk laag bedrag: 10 cent. Er zit echter wel een addertje onder het gras.

Lala gaat er namelijk vanuit dat je de meeste muziek streaming via het web luistert. Je wordt daarom niet eigenaar van een nummer, maar moet het meer zien als een licentiebedrag om via het web naar de muziek te mogen luisteren. Wil je liever een mp3-bestand zonder DRM, dat je op een iPod, iPhone of een willekeurige mp3-speler kunt afspelen dan betaal je de normale prijs: tussen 79 en 99 (dollar)cent per nummer. Je kunt alle tracks uit de catalogus eenmalig gratis beluisteren voordat je ze koopt. Mocht je na het kopen van de streaming-versie toch naar de mp3-versie willen upgraden dan kan dat: de reeds betaalde 10 cent wordt dan in mindering gebracht op de prijs van het mp3-nummer.

Lala heeft ook een iPhone-applicatie gemaakt, die op dit moment ter goedkeuring bij Apple ligt. Deze applicatie speelt aanbevolen liedjes af en kan in de toekomst ook muziek uit je complete collectie streamen. Daarmee wordt het een combinatie van Pandora en Simplify.

De vier grote muzieklabels EMI Music, Sony BMG Music Entertainment, Universal Music Group en Warner Music Group doen mee aan Lala, plus nog eens 170.000 onafhankelijke labels en distributeurs. Afspelen van de muziek kan via Internet Explorer, Firefox en Safari.

Meer info: Lala
Via: Gizmodo

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2008, 15:30
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, pandora, populaire apps, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.