AppLinks van Facebook maakt linken naar apps makkelijker

Facebook komt met AppLinks: een open source-functie die het makkelijker maakt om vanuit apps en websites naar apps te linken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook apps met AppLinksFacebook wil het makkelijker gaan maken om apps te gebruiken vanaf mobiele websites. Ook apps moeten eenvoudiger naar elkaar kunnen verwijzen. Het sociale netwerk kondigde op het f8 Developers Conference zonet AppLinks aan, de functie die het mogelijk moet maken. Door simpele regels code toe te voegen aan een webpagina, kunnen sitebouwers er dadelijk voor zorgen dat je apps en zelfs speciale functies binnen applicaties kan beroepen vanaf websites.

AppLinks gaat over het zogeheten ‘deeplinken’ van mobiele websites en apps naar apps. Zo kan je met een link op een website of vanuit een app bijvoorbeeld niet alleen een andere app openen, maar kan je ook meteen een bepaalde functie binnen die app openen. Ook moet AppLinks het mogelijk maken om je vanaf een website of app door te sturen naar een App Store-pagina om een app te downloaden. Die functie wordt al langer gefaciliteerd door Apple zelf.

De code van Facebook is open source en mag door iedereen gebruikt worden. Facebook ging een partnerschap aan met verschillende grote spelers die de code als eerst implementeren. Daartoe behoren bijvoorbeeld Spotify, Pinterest, Tumblr en Quip.

Facebook apps met AppLinks

Op de f8 Developers Conference werd ook aangekondigd dat je als gebruiker binnenkort meer zeggenschap krijgt over de informatie die apps van je krijgen, als je je aanmeldt met Facebook in een app. Ook komt er een aparte Facebook-likeknop voor apps. Eerder deze week maakte Facebook al bekend dat de techniek achter de Facebook-nieuwsapp Paper vrijkomt voor ontwikkelaars. Die app maakt indruk omdat je vrijwel elke pagina vloeiend kan vastpakken, verslepen en vergroten in de applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:19
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.