Spotify voor iOS geeft Jouw Muziek-functie aan iedereen

De functie Jouw Muziek in Spotify voor iPhone en iPad is nu voor iedereen beschikbaar: favoriete artiesten, albums en nummers beluisteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

spotify-donkere-kleurenHet was een softlaunch-functie die mondjesmaat voor gebruikers vrijkwam, maar nu moet ie bereikbaar zijn voor het grote publiek: de functie ‘Jouw Muziek’ in de vernieuwde Spotify-app voor iPhone. In het nieuwe segment van de applicatie vind je niet alleen je eigen opgeslagen en gevolgde afspeellijsten, maar met horizontale vegen ook je favoriete nummers, albums en artiesten. Daardoor heeft Spotify meer sorteerfuncties gekregen.


De nieuwigheid is er alleen voor iPhone-gebruikers, iPad-bezitters moeten nog even wachten. Je kan de sectie Jouw Muziek invullen door artiesten te volgen op artiestpagina’s, maar ook door nummers en albums op te slaan. Dat doe je steeds met de ronde knop met drie stippen erin. In het daaropvolgende menu zie je de optie Opslaan en voeg je een nummer of album toe aan je favoriete muziek. Je eerder gemaakte afspeellijsten maken nog steeds deel uit van Jouw Muziek: daar is niks aan veranderd. Alleen kan je geen nummers meer toevoegen aan je favorietenlijstje, omdat die functie is gesneuveld voor het toevoegen van nummers aan Jouw Muziek.

De Jouw Muziek-functie is vergelijkbaar met Rdio, die al eerder de mogelijkheid bood om je bewaarde muziek uitgebreid te sorteren en beheren.

Spotify Jouw Muziek onderverdeling Spotify Music iOS playlists

Spotify Music voor iPhone en iPad kreeg verder een knop om een liedje te herhalen. De functie is vreemd genoeg beschikbaar voor alle iPad-gebruikers, maar alleen Premium-gebruikers op de iPhone. Verder kan je radiozenders nu verwijderen in de app. De app moet ten slotte afrekenen met vastlopers en moet soepeler van het ene in het andere nummer overgaan.

De Jouw Muziek-functie werd al eerder genoemd in ons artikel over het onlangs ingevoerde, grote redesign van Spotify.

Downloaden: Spotify Music (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:24
Onderwerpen
,

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.