Facebook komt met likeknop voor apps

Facebook introduceert een likeknop voor apps. Zo kan je artikelen, video's of pagina's publiceren in je nieuwsfeed of in Messenger.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

f8 developer like knopDe bekende Facebookknop waarmee je een artikel op een website kan liken, maakt binnenkort ook zijn opwachting in apps. Dat maakt Facebook bekend op de f8 Developer Conference die op moment van schrijven wordt gehouden. Met de knop kan je berichten, video’s of pagina’s op verschillende manieren delen op Facebook. Een pop-up bericht laat je kiezen of je een bericht in je Facebooknieuwsfeed wil delen, maar je kan er ook voor kiezen om een link persoonlijk door te sturen via Facebook Messenger.

Als je er nu voor kiest om een pagina in een app te delen op Facebook, wordt vaak de in iOS ingebakken module voor Facebook geladen. Als je je Facebook-account hebt ingevoerd in iOS, kan je op die manier direct een bericht in je nieuwsfeed zetten met een beschrijving erbij. Het aantal mogelijkheden met een knop van Facebook zelf wordt veelzijdiger. Behalve Facebook Messenger, is het ook denkbaar dat je een pagina, artikel, foto of video kan delen naar een van je pagina’s in de aparte Facebook Paginabeheer-app.

Facebook like knop in apps

De likeknop is vanaf de presentatie beschikbaar voor ontwikkelaars. Vermoedelijk ga je ze pas in apps tegenkomen als die apps er een update voor hebben gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:17
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.